Pro tip: neem een Real-Debrid abonnement voor betere streams

real_debrid_logo

Gratis streamen kost iets meer moeite

De box maakt gebruik van videostreams die gratis en publiek beschikbaar zijn op het internet. Soms worden deze streams druk bezocht of vroegtijdig offline gehaald. Hierdoor kan het voorkomen dat een aantal van de aangeboden streams voor een film of serie niet (goed) werken, bijvoorbeeld dat ze bufferen (stoppen met afspelen om verder te laden). Het kan ook soms voorkomen dat er geen streams in HD kwaliteit beschikbaar zijn. Gelukkig wordt er per gekozen film of aflevering meerdere streams aangeboden. Over het algemeen is er bijna altijd wel één die werkt. De echte prijs van gratis streamen is dat het soms enige moeite kost voordat je iets kan kijken.

Ook heeft de box continue automatische updates nodig omdat de websites die de gratis videostreams aanbieden telkens veranderen of zodanig aanpassingen doorvoeren dat het voor Kodi add-ons moeilijker wordt om de streams af te spelen.

Klein bedrag, wereld van verschil

Wil je meer werkende streams hebben met betere kwaliteit? Dan kan dat via de betaalde service van Real-Debrid. Dit kost tussen de 4 tot 2,70 Euro per maand, afhankelijk van hoeveel dagen je afneemt. Je zal er geen spijt van krijgen! De voordelen van het hebben van een Real-Debrid Premium account en deze te koppelen met de box zijn:

 • een groter aanbod van streams per gekozen film of aflevering
 • streams van zeer hoge kwaliteit:
  • superieure beeldkwaliteit: meer streams in 1080P en zelfs in 4K, vaak ook in HEVC gedecodeerd (deze werken overigens niet op de oudere MX Box)
  • superieur geluid: Dolby Digital geluid (5.1, 7.1)
 • streams die niet bufferen

Hieronder kan je voor een voorbeeld het verschil zie in aangeboden streams voor een recente film als je een Real-Debrid account hebt gekoppeld.

Het daadwerkelijke verschil in kwaliteit van de streams is te zien hieronder. Let hierbij op de iconen onderaan voor video en audio kwaliteit. Overigens, sinds de Kodi 17 update in december 2017 worden de Real-Debrid links nu in het geel getoond in de meeste add-ons, zodat je snel de beste streams kan herkennen.

Hoe werkt het?

Je krijgt in feite VIP toegang tot servers van bedrijven (filehosters) waar diverse partijen video’s op hebben gezet. Sommige van deze filehosters hebben een publieke ingang, maar daar wordt de bandbreedte beperkt, wat tot buffering leidt. Ook wordt er aan de kwaliteit gekort om het dataverkeer binnen perken te houden, dit merk je aan de beeldkwaliteit maar ook aan het feit dat de streams in stereo zijn en niet in Dolby Digital. Wat ook wel eens voorkomt, is dat men een koppelcode moet invullen (bijvoorbeeld bij Openload) waardoor men eerst naar een website moet gaan en een code moet intikken, zodat ze nog wat reclame inkomsten kunnen binnenhalen. Met Real-Debrid Premium heb je VIP toegang tot veel filehosters en krijg je betere kwaliteit en snelheid. In ruil hiervoor betaal je een relatief klein bedrag.

Wat Real-Debrid extra bijzonder maakt is dat het de mogelijkheid biedt om anoniem Torrents te downloaden naar hun server infrastructuur. Er wordt gedownload vanaf het serverpark van Real-Debrid, waardoor je IP adres niet wordt gedeeld tijdens het downloaden. Hierdoor heb je geen dure VPN abonnement nodig. De gedownloade bestanden worden op de Real-Debrid servers opgeslagen (in de cache gezet) zodat ze ook door anderen te gebruiken zijn. Sommige Kodi add-ons weten slim films en series te zoeken in deze Real-Debrid cache en kunnen vervolgens direct video aanbieden, uiteraard indien men een Real-Debrid Premium account gebruikt.

MediaStax heeft overigens geen belang in Real-Debrid en levert enkel boxen die hiermee kunnen werken. Betaling voor deze dienst geschiedt direct met deze partij. Ons enig belang is onze klanten een zo goed mogelijke ervaring te kunnen aanbieden.

Kosten Real-Debrid Premium

Real-Debrid Premium toegang is op prepaid basis, er is geen sprake van een abonnement. Je koopt namelijk een periode in waarin je gebruik kan maken van VIP toegang tot streams, ingaande direct na betaling. Zijn de dagen op? Dan houdt je toegang ook op. Er wordt niets automatisch verlengt en je zit nergens aan vast. Je zal zelf de einddatum in de gaten moeten houden. Je Real-Debrid account is overigens op meerdere boxen (binnen hetzelfde huis / extern IP adres) te gebruiken. Vanaf hetzelfde netwerk mag je een Real-Debrid account op zoveel boxen installeren als je wilt. Het heeft geen zin om dit account met anderen te delen, tenzij je allemaal in hetzelfde huis zit, je loopt anders kans dat je account geblokkeerd wordt zodra er vanaf een geheel ander IP adres gebruik van wordt gemaakt.

Betaalmogelijkheden

visa-mastercard-logo

Je kan op de website van Real-Debrid veilig met een creditcard betalen. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende varianten:

real_debrid_pricing

Je krijgt daarnaast zogenaamde Fidelity punten, deze kun je inwisselen voor extra dagen toegang (1000 punten zijn 30 dagen waard).

ideal_logo

Met iDeal betalen via de Paysafecard omweg

Een alternatief voor creditcard betalingen wordt geleverd door de betaaldienst Paysafecard. Je zal online bij deze dienst een account moeten aanmaken en een zogenaamde pincode via iDeal moeten aanschaffen voor een tegoed. Deze kan je vervolgens weer bij Real-Debrid inwisselen.

Paysafecard_logo

Met een Paysafecard van 25 Euro kan je een Real-Debrid Premium periode van 180 plus een periode van 90 dagen kopen. We raden dit aan zodat je het volledige tegoed op je Paysafecard benut. Het saldo staat hierna direct op nul. Paysafecard rekent op bedragen die meer dan een jaar open staan rond de 3 Euro, je kan het tegoed maar beter meteen opmaken. Daarnaast ontvang je van Real-Debrid in totaal 1250 Fidelity punten, waarvan je 1000 kan inwisselen voor direct 30 extra dagen. Dit levert je in totaal 300 dagen op voor 25 Euro. Dat is omgerekend 2,50 Euro per maand voor ongelimiteerd streams kijken, dat is een prima prijs.

Voorheen kon men via de reseller 24instant een Real-Debrid voucher kopen via iDeal. Echter, deze reseller is in 2020 gestopt het met ondersteunen van iDeal. Dit is heel jammer, want het was de enige reseller die iDeal betalingen aanbood en niet iedereen heeft een creditcard. Als uitzondering kunnen wel ING rekeninghouders gebruik maken van de betaaloptie PaySera bij 24instant. Nadat je deze hebt gekozen krijg je de optie om met je ING rekening te betalen. De verkregen voucher van 24instant zal je moeten inwisselen bij deze specifieke link bij Real-Debrid: https://real-debrid.com/voucher

Hoe te registreren?

Mocht je het eerst willen uitproberen dan raden we aan het voor 30 dagen uit te proberen voor 4 Euro. Zijn de dagen voorbij en het bevalt je? Dan kan je daarna een langere periode nemen. Zodra je dagen erbij koopt worden ze opgeteld bij de dagen die nog lopen.

Je registreert een account en maakt deze premium met behulp van de volgende stappen:

 • Ga naar de website van Real-Debrid (deze site werkt het beste met de browser Chrome)
 • Klik daar rechtsboven op de knop: Sign Up (in het Nederlands: Aanmelden)
 • Maak hier een account aan en bevestig deze per email
 • Log vervolgens weer in op de Real-Debrid website
 • Klik bovenaan op: Premium Offers (In het Nederlands: Premium aanbiedingen)
 • Kies direct voor de duur die je wilt aangaan en klik op: Subscribe (Nederlands: Abonneren)
 • Vink het vinkje aan om de betaalopties te zien
 • Heb je een creditcard?:
  • Selecteer: Credit Cards
  • Betaal via je creditcard
 • Heb je geen creditcard en kan je alleen via iDeal betalen?:
  • Koop online een Paysafecard pin code als betaalmiddel
  • Ga weer terug naar de Real-Debrid website en vervolg het betalen van je gekozen periode
  • Vervolgens kies de betaaloptie: Prepaid Tickets
  • Hierna komt de betaal mogelijkheid Paysafecard tevoorschijn
  • Kies hier de valuta: EUR
  • En druk op de knop: Process Payment (Nederlands: Koop nu !)
  • Je krijgt vervolgens de optie om direct met je 16-cijferige Paysafecard pin te betalen

Hoe in te stellen op je box?

Nu je een Real Debrid Premium account hebt, moet je deze nog instellen op de box. Dit doe je door het volgen van de onderstaande stappen. Je stelt het één keer in en geeft hiermee aan vrijwel alle add-ons toegang tot Real-Debrid.

In MediaStax software versie K22 en hoger (Kodi 17):

Deze erg gebruiksvriendelijke koppelmogelijkheid is uniek voor MediaStax boxen en is onderdeel van de in eigen beheer ontwikkelde software.

 • Ga beneden naar: Settings (klik er niet op)
 • Klik op het icoon: Real-Debrid Settings
 • Op het scherm komt een code te staan, vul deze in bij: https://real-debrid.com/device (zorg dat je met je Real-Debrid account bent ingelogd)
 • Als de koppeling gelegd is zie je op de box een scherm met je account details. Let hierbij op tot hoe lang je nog Premium service hebt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Als je op een later moment weer naar Real-Debrid Settings gaat krijg je weer de mogelijkheid om je account gegevens in te zien (inclusief einddatum van je Premium service). Ook krijg je de mogelijkheid om je Real-Debrid account te verwijderen van de box:

K22_real_debrid_settings_4.png

17 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.