Waarom zijn de boxen hier iets duurder?

De volgende vraag wordt soms aan ons gesteld: “Ik zie dezelfde model box online (op Marktplaats of online webshop) voor veel minder. Waarom is de box hier duurder?”.  Het korte antwoord is het verschil dat je met een MediaStax box verzekerd bent van:

  • uitstekende support (we staan altijd klaar voor vragen en lossen problemen voor je op)
  • aangepaste software (door MediaStax zelf ontwikkeld, die de gebruiksgemak en mogelijkheden van deze boxen sterk vergroot)
  • regelmatige software updates (waardoor je altijd een werkende systeem hebt, die jaren mee gaat)
  • de beste software basis (Linux en geen instabiele Android versie)
  • de beste kwaliteit hardware (origineel, getest en recent)
  • eerlijkheid (over mogelijkheden met de box)

Het probleem met goedkope boxen

goedkoop-is-duurkoop

Online aanbieders en Marktplaats verkopers kopen de boxen in puur op basis van de laagste prijs bij Chinese websites. Deze aanbieders hebben geen idee of bekommeren er zich bewust niet over dat er enorme kwaliteitsverschillen zijn tussen deze boxen. Dit zit hem in de hardware, maar ook in de software configuratie die erop draait. Daarnaast is van support en onderhoud vaak geen sprake.

1) Aan de buitenkant hetzelfde maar binnen van lagere kwaliteit

schoonheid-zit-van-binnen

Veel boxen zien er precies hetzelfde eruit: hetzelfde kastje, met hetzelfde naam en logo op box. Echter er zit vaak andere hardware in. De boxen worden namelijk niet door één fabriek geleverd, er zijn namelijk veel fabrieken die ze produceren en zelfs namaken. Vaak worden de boxen via een Chinese webwinkel en tussenverkopers verkocht. Wat helaas meer een regel dan een uitzondering is, is dat deze Chinese verkopers de prijs laag houden door de volgende trucs toe te passen:

  • Verkoop van namaak modellen. Deze worden in een andere fabriek gemaakt met veel goedkopere componenten van lage kwaliteit.
  • Verkoop van afgekeurde boxen. Deze zijn afgekeurd op basis van de kwaliteitseisen van de fabriek, echter ze zijn toch op de markt gekomen via sluwe tussenhandelaren
  • Verkoop modellen uit oudere series (met productiefouten). Als een fabriek een nieuwe box in hun fabriek produceert dan hebben de eerste serie boxen te maken met kinderziektes. De fabriek heeft tijd nodig om het productie proces op orde te krijgen. Deze vroege series en bakfouten worden met grote korting op de markt gedumpt.

MediaStax koopt de boxen in bij een originele fabriek en heeft hiermee ook kwaliteitsafspraken. De MediaStax boxen zijn origineel en bevatten originele onderdelen die elk door de kwaliteitstesten zijn gekomen. Ook bevatten de boxen de laatste versies van de chips zodat hier geen kinderziektes in zitten.

2) Problematische Android software

je-hebt-luxe-paarden-en-werkpaardenDe markt wordt overspoelt met goedkope Android boxen. De in China aangepaste versie van Android op deze boxen en de (Android versie) van Kodi zijn erg vatbaar voor software problemen. Ook is Android eigenlijk ontworpen voor telefoons en tablets, apparaten die een touchscreen hebben. Deze interface werkt niet handig op een TV, zelfs met een ingewikkelde afstandsbediening die een muis kan nabootsen.

MediaStax boxen hebben een geheel andere software basis, die met zorg is samengesteld. Naast een vlotte basis (Linux) en de Kodi software zijn de boxen voorzien met de laatste versies van de beste add-ons voor Kodi. Hierdoor zijn de boxen na het opstarten direct klaar om te streamen. Je hebt verder geen (Android of Linux) kennis nodig om met de box aan de slag te kunnen. En je kan direct aan de slag met een eenvoudig te bedienen interface.

3) Geen support en updates inbegrepen

de-klant-is-koningSnelle verkopers zijn puur uit op het verkopen van grote aantallen boxen. Support wordt vaak beloofd, maar bij het eerste probleem geeft men geen gehoor. Vaak kan het ook niet omdat men amper kennis van de techniek en de werking heeft. Zodat er geen hulp geboden kan worden als er iets veranderd met de software.

Bij MediaStax staat support hoog in het vaandel. Na aanschaf is ondersteuning per WhatsApp en email inbegrepen. MediaStax is expert op electronica gebied en heeft meer dan 10 jaar ervaring met optimaliseren van de Kodi software.

Ook houdt de software ontwikkeling bij MediaStax nooit op. Met Kodi is dat erg belangrijk, regelmatig komen er nieuwe en stoppen er populaire add-ons. MediaStax brengt regelmatig software updates uit en maakt het klanten zo eenvoudig mogelijk om updates uit te voeren. Hierdoor hebben we veel tevreden en terugkerende klanten. Met een MediaStax box weet je zeker dat deze in dit veranderd landschap mee gaat.

4) Verkeerd beeld over werking box verkopen

eerlijkheid-duurt-het-langstSnelle verkopers beloven gouden bergen aan mogelijkheden. Je kan namelijk alles met het kastje doen. Er worden wilde claims gemaakt dat je gratis (sport)zenders van over de hele wereld kan ontvangen (IPTV). Echter in de praktijk worden en een paar add-ons in Kodi geïnstalleerd die het tijdelijk doen of ronduit slecht werken. De term IPTV wordt hiervoor op grote schaal misbruikt. Dit hoort te staan voor een betaalde dienst waarmee je garantie hebt op een stabiele levering van een groot zenderpakket in hoge kwaliteit. MediaStax boxen zijn overigens te voorzien van een betaalde IPTV aansluiting zodat je ook live TV waaronder premium zenders kan kijken op de box.

Ook zijn we eerlijk over het gebruik van Kodi. Dit werkt alleen goed in combinatie met een betaald Real-Debrid Premium account. Dit is niet duur, slecht 16 Euro voor 180 dagen en zorgt ervoor dat films en series soepel streamen in de hoogst beschikbare kwaliteit. De tijd van makkelijk gratis online streamen is voorbij. Op deze wijze kan men voordelig en frustratie vrij alles kijken.

Ga voor een MediaStax box!

MediaStax is eerlijk over wat er geleverd wordt: namelijk een goed werkend platform met originele hardware en een geheel aangepast software pakket op basis van Linux. Hierin zitten de beste add-ons voor Kodi, de correcte instellingen ervan en aangepaste software zodat alles simpel en prettig werkt. De box is primair gericht op het kijken van (Engelstalige) films en series met Nederlandse ondertiteling erbij. Ook wordt IPTV ondersteund via een betaalde betrouwbare aansluiting. Als klant krijg je persoonlijke support op de box en regelmatige software updates zodat je box met de tijd meegaat.

Doe jezelf een plezier en ga voor zekerheid met een MediaStax box!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.