Nieuw instapmodel box: de MXQ Pro, de opvolger van de MXQ

Het MXQ model wordt niet meer verkocht, het nieuwe en verbeterde MXQ Pro model komt hiervoor in de plaats als instapmodel. Deze box is goed door een uitvoerig test traject gekomen en bevat uiteraard ook de door MediaStax op maat samengestelde Linux en Kodi software configuratie zodat de box optimaal werkt.

De MXQ Pro komt met de snelle S905 64 Bit Quad Core processor. Echter, de grootte van het werkgeheugen (1 GB) en het opslaggeheugen (8 GB) is hetzelfde gebleven. De nieuwe processor levert betere prestaties door de verbeterde chip architectuur en de verhoogde kloksnelheid (2.0 GHz versus 1.5 GHz bij het vorige MXQ model). Hiermee komt de performance van het instapmodel dichter in de buurt van het high-end model. De prijs-kwaliteit verhouding is erg gunstig. Met name vanwege de met zorg samengestelde MediaStax Linux software configuratie, de support en updates die voor de box worden uitgebracht.

Moeiteloos HEVC streamen

Er komen steeds meer H.265 (HEVC) videos. Dit instapmodel box kan ze afspelen.

Steeds meer streams gaan over op dit formaat omdat hiermee, met verbeterde video en audio kwaliteit, minder data over de lijn hoeft. Echter deze codec vereist veel meer van de processorkracht van streaming boxen. De box ondersteunt tevens de nieuwste 4K beeldresolutie via de HDMI 2.0 output.

 

Technische verschillen met vorig instap model

difference chart mxqpro mxq v2

Langere ondersteuning

Software ontwikkelaars zullen de 64 bit Amlogic S905 processor naar verwachting langer ondersteunen. Dit betekent dat hier meer software updates in de toekomst voor uit komen. Denk hierbij aan nieuwere Linux en Kodi versies.

Tijd om je oude box te vervangen?

Heb je nog een oude MX box? Dan is deze box de goedkoopste optie om te upgraden naar een veel snellere box. De oude MX box, met zijn Dual Core processor, worstelt steeds meer met de laatste software. Ook worden er steeds meer nieuwe video codecs gebruikt die deze box niet kan afspelen, zoals h.265 (HEVC). Daarnaast, na jaren van streamen kan het geheugen van de MX box last hebben van slijtage krijgen waardoor deze steeds instabieler wordt en uiteindelijk niet meer opstart.

mxbox-time-to-upgrade

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.