MediaStax software update: versie K28

De laatste versie van de MediaStax software is:

Versienummer: K28 (Kodi 17), 24 april 2020

Met het updaten worden instellingen uit de huidige versie automatisch meegenomen naar de nieuwe versie. Je hoeft niet opnieuw Trakt, Real-Debrid, IPTV in te stellen en geluids- en taalinstellingen te wijzigingen na de update.

De volgende add-ons leveren op dit moment de beste resultaten met deze software:

  • Venom
  • FEN (nieuw)
  • Tempest (nieuw)
  • The Crew (nieuw)
  • Numbers (nieuw)
  • Scrubs v2
  • Seren (werkt alleen in combinatie met een Real-Debrid premium account. Is erg snel en gebruikersvriendelijk.)

Gebruik vanaf deze release de bovenstaande add-ons. Er wordt afscheid genomen van: Exodus Redux. Deze add-on wordt namelijk niet meer onderhouden, waardoor deze slechter ging werken.

Deze software versie bevat de volgende wijzigingen:

Nieuw

1) MediaStax box status checks bij opstarten

Direct na het opstarten gaat de box op zoek naar de laatste software updates en tweaks van MediaStax. Indien deze aanwezig zijn worden direct fixes en updates gedownload en geïnstalleerd op de box. Hierdoor is MediaStax in staat kleine fixes en updates direct uit te rollen op boxen. Geen ingewikkelde instructies meer, maar alles automatisch. Hierdoor is je box altijd up-to-date, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen afgezien van de box af en toe te herstarten.

Ook wordt er nu gecontroleerd of je Real-Debrid Premium periode verlopen is of binnen een week gaat verlopen en komt met een melding en tips hoe dit te verlengen zodat je niet meer voor verassingen komt te staan. Hetzelfde wordt ook gedaan indien je een IPTV aansluiting op je box hebt.

2) Nieuwe add-ons

FEN: Deze add-on zoekt net op een andere manier naar streams en komt vaak met goede resultaten, vooral in combinatie met Real-Debrid.

Tempest: is een goed alternatief voor Venom. Deze wordt ook actief onderhouden en lijkt sneller met resultaten te komen.

The Crew: biedt in de add-on diverse categorieën aan voor films, series, documentaires of andere content waarin je kan rondneuzen.

Numbers: biedt, net als The Crew ook diverse categorieën aan om op zoek te gaan naar content.

Daarnaast zijn er enkele nieuwe muziek add-ons toegevoegd en oude, niet meer werkende verwijderd.

3) Grote update IPTV functionaliteit

Opstarten IPTV pakket enorm versneld

Er is hard gewerkt aan diverse verbeteringen van de IPTV functionaliteit op de box. Omdat het IPTV pakket steeds groeit, met name het Video On Demand (VOD) aanbod, duurde het opstarten van het box door het inladen van dit pakket erg lang tot wel enkele minuten. Dit is nu sterk verbetert en duurt nu seconden. Het VOD aanbod is uit de programmagids gehaald, de films en series hierin zijn nu tevens beter doorzoekbaar vanuit het menu op de pagina IPTV Channels in het hoofdmenu.

Verbeterde Electronic Programme Guide

Ook is de programmagids verbeterd. Er worden nu kleurcoderingen toegepast in de gids, zodat je in één opslag ziet of het om een film, rapportage of sport event gaat. Ook is de leesbaarheid van de programma informatie verhoogd. Ten slotte, ga je nu direct naar de zender toe als je op een programma klikt, geen tussenstap meer met een informatiescherm.

Mogelijkheid om meerdere programmagidsen in te stellen

Voorheen kon je alleen maar één land tegelijkertijd kiezen, bijvoorbeeld Nederland, en de EPG toonde alleen voor dit land de programma informatie. Nu is het mogelijk bij IPTV Settings méérdere landen aan te selecteren. De box zal dan voor deze landen de programma informatie tonen. Zo wordt het zappen door je IPTV pakket nog prettiger! Na het opstarten wordt gecontroleerd of de programma informatie een update nodig heeft en indien nodig zal deze bijgewerkt wordt.

Betere mogelijkheden om door het VOD aanbod te bladeren

Je kan nu door het VOD aanbod van films browsen op: Trending movies (welke films in het pakket zijn nu populair), genres en latest added (welke films zijn recent aan het pakket toegevoegd.

Voor de TV series in het pakket kan je browsen op: Trending shows, genres, network (van welke zender of streaming platform is de serie afkomstig), language (uit welk land komt de serie/welke taal is de voertaal van de serie) en last added episodes (een overzicht van de laatste afleveringen per serie, gesorteerd op uitzenddatum). Deze browse opties zijn nu direct in het IPTV Channels menu te vinden, slechts de laatste 3 toegevoegde series worden in de onderste balk getoond, daarna kan je deze overzichten direct benaderen.

Films en series uit het VOD pakket benaderbaar vanuit Featured menu

Als je een film vanuit het Featured menu wil afspelen, of vanuit je lokale bibliotheek of Trakt (mits je de standaard Trakt menu provider OpenMeta gebruikt) kan je er nu voor kiezen om een film het VOD pakket te streamen. Uiteraard moet de film of aflevering hierin beschikbaar zijn.

4) Films en series verwijderen uit lokale bibliotheek

Je kon al op de box films en series in het Featured menu in de Movie- of TV Show Browser toevoegen aan de lokale bibliotheek op de box. Echter, je kon ze niet meer eenvoudig verwijderen. Nu zijn op de de pagina’s Movie Library en TV Show Library verwijder knoppen toegevoegd waarmee je nu je lokale bibliotheek mee kan opschonen. Overigens, zijn deze pagina’s alleen zichtbaar zodra je iets hebt toegevoegd.

5) Navigatie naar opties Settings pagina vereenvoudigd

Het navigeren naar de specifieke settings voor bijvoorbeeld Real-Debrid, Trakt, IPTV, taal instellingen is wat eenvoudiger gemaakt door de knoppenbalk naar boven te verplaatsen. Ook is er een icoon voor geavanceerde settings toegevoegd zoals de herinstallatie optie.

Opmerkingen voor na de update

Verbonden met WiFi?

Mocht de box via WiFi verbonden zijn dan wordt deze verbinding hersteld nadat je een extra reboot uitvoert nadat het herstel van settings is afgerond vlak na de update. De box zal dit overigens melden.

Real-Debrid werkt niet lekker net na de update?

Indien je Real-Debrid gebruikt kan het voorkomen dat Venom en Seren pas bij de 2e poging goede streams vindt. Dit heeft te maken met eerst opbouwen van een database van stream-providers. Deze 2e poging moet dan wel bij een andere film of aflevering worden uitgevoerd omdat de resultaten van de eerste poging in het tijdelijk geheugen blijft zitten.

In het geval de Real-Debrid koppeling nog steeds net niet lekker werkt na de update ga in de hoofdmenu naar de pagina Settings en klik daar op het Real-Debrid Settings icoon. Hiermee worden op de achtergrond de settings nagelopen en indien er settings zijn omgevallen dan worden deze automatisch aangevuld. Indien hierna er nog steeds problemen zijn met Real-Debrid dan kan de bij dezelfde Real-Debrid Settings ervoor kiezen op de koppeling helemaal op nieuw te leggen met de optie: Reauthorize Real-Debrid.

Artwork Downloader meldingen bovenin het scherm?

Je hebt in het verleden films en series in je lokale bibliotheek geplaatst. Dan gaat de box vlak na de update éénmalig voor elke film en aflevering op zoek naar informatie en plaatjes (posters, logo’s, screenshots) om deze toe te voegen in de bibliotheek. Heb je veel films en/of afleveringen dan kan dit een tijdje duren en de box zal dan tijdelijk trager zijn.

We raden eigenlijk aan de lokale bibliotheek eigenlijk als tijdelijk overzichtje van favorieten te gebruiken. Heb je een film of serie gekeken? Verwijder het dan uit je bibliotheek. In deze versie kan je je lokale bibliotheken van films en series overigens opschonen (zie hierboven hoe).

Het beste is over te stappen op het beheren van je favorieten in de cloud met Trakt. Hiermee is de software volledig mee compatible. Dan kan je ook met een specifieke app voor Trakt op je mobiel of tablet films er series toevoegen en kijken of er onlangs afleveringen zijn uitgekomen. Dit zorgt niet voor de Artwork Downloader meldingen.

IPTV herstellen, vaak een extra herstart nodig

Direct na de update vraagt de box om te herstarten om de IPTV aansluiting te herstellen. Het kan voorkomen dat na deze herstart de Electronic Programme Guide (EPG) nog geen landen en zenders bevat. Dit is op te lossen door de box nogmaals te herstarten. Hierna is deze informatie weer beschikbaar en zal het zenderpakket veel sneller laden dan voorheen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.