Over MediaStax

Over MediaStax

Ik ben een elektronica expert en liefhebber. Mijn focus ligt op het delen van mijn TV belevenis en gemak met anderen en niet op het schuiven van dozen. Ik garandeer dat de SmartTV boxen die ik aanbied en onderhoud video probleemloos afspelen. Met andere woorden: zonder haperen, stotteren en audio problemen zoals wel eens bij andere boxen of sticks voor komt.

Meer dan 10 jaar ervaring met mediacenters

kodi_xbmc_logos

Ik heb ruim 10 jaar ervaring met mediacenters op basis van software dat XBMC heet, dezelfde software heet sinds eind 2014 KODI. Deze ervaring merk je direct in het gebruiksgemak, kennis en support, want natuurlijk komen de MediaStax boxen inclusief support. XBMC stond overigens voor XBox Media Center, het is ontstaan als software die je op een gehackte (eerste generatie) XBox kon installeren. In de loop der jaren is deze software door diverse vrijwillige programmeurs uitgegroeid tot een volwassen en veelzijdige gebruikers interface dat gericht is je TV te upgraden tot een volwaardig multimedia systeem. Omdat het ondertussen niets meer met de oorspronkelijke XBox hardware heeft te maken is de naam omgedoopt tot de neutralere naam KODI.

Plug and play boxen

check_markIk zorg ervoor dat bij aflevering de SmartTV box wordt geleverd met de laatste software, inclusief de laatste updates en tweaks van KODI zodat men direct films online kan kijken. De box is zodanig ingericht dat deze zichzelf zal updaten met de laatste updates van de addons voor KODI. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor installatie van addons. Voor het aankoopbedrag dat op de site vermeld staat krijg je alles er op en eraan, ook eventueel maatwerk.

Geen Android, maar Linux

broken-android

Met name boxen met Android software en de Android versie van Kodi zijn erg vatbaar voor software problemen. MediaStax SmartTV boxen draaien allemaal op Linux en zijn niet afhankelijk van een in China aangepaste versie van Android waar verschillende zaken niet optimaal in werken. Vaak worden deze boxen met minimale aanpassingen doorverkocht via bijvoorbeeld Marktplaats.

MediaStax proces

MediaStax boxen hebben een geheel andere software basis, die met zorg is samengesteld. Naast een vlotte basis (Linux) en de Kodi software zijn de boxen “fully loaded” met de laatste versies van de beste add-ons voor Kodi. Hierdoor zijn de boxen na het opstarten direct klaar om te streamen. Je hebt verder geen (Android of Linux) kennis nodig om met de box aan de slag te kunnen.

Alleen originele hardware

computer-chips

MediaStax SmartTV boxen bevatten alleen maar originele hardware. Er zijn helaas veel, over het algemeen goedkopere, namaak boxen in de omloop met hardware dat van mindere kwaliteit is. Hierdoor kan het geheugen corrupt raken of de processor problemen geven zoals traagheid of oververhitting. De MediaStax hardware komt van de originele leveranciers, deze wordt door MediaStax gecheckt op werking volgens officiële specificaties.

Support en software updates

 

Bij MediaStax staat support hoog in het vaandel. Na aanschaf is ondersteuning per WhatsApp en email inbegrepen. Ook houdt de software ontwikkeling bij MediaStax nooit op. Met Kodi is dat erg belangrijk, regelmatig komen er nieuwe en stoppen er populaire add-ons. MediaStax brengt regelmatig software updates uit en maakt het klanten zo eenvoudig mogelijk om updates uit te voeren. Met een MediaStax box weet je zeker dat deze in dit veranderd landschap mee gaat.

Samengevat

Met een MediaStax SmartTV box heb je een fantastisch entertainment systeem in huis! Daarnaast heb je beschikking op uitstekende service en support zodat je zorgeloos naar je favoriete films en TV series kan kijken.

One comment

 1. Na een uitvoerige uitleg van Pieter, over de verschillende modellen en mogenlijkheden deze box besteld.
  De box werd supersnel geleverd,met een handige beschrijving voor instalatie.
  Ook de Wi-Fi verbinding was zelfs voor mij goed te doen.
  Zelf ben ik geen computer nerd,integendeel meestal lukt mij dit soort dingen absoluut niet.
  Maar de service van Pieter is buitengewoon goed.
  Is zelf pas tevreden als alles goed werkt.
  Gewéldige ondersteuning wat betreft uitleg over de box als het een en ander niet duidelijk is.
  Echt een aanrader ook als je niet echt handig bent in het aansluiten en bediening van media boxen.
  Zeker met een pré pay van Real debrid een echte aanrader.
  Deze box is zeker zijn geld waard.
  Gr Kees

  MediaStax Q-Box KODI Linux Box (64Bit Quad Core, 2.0GHz, 2GB/16GB)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.