Over MediaStax

Over MediaStax

Ik ben een elektronica expert en liefhebber. Mijn focus ligt op het delen van mijn TV belevenis en gemak met anderen en niet op het schuiven van dozen. Ik garandeer dat de SmartTV boxen die ik aanbied en onderhoud video probleemloos afspelen. Met andere woorden: zonder haperen, stotteren en audio problemen zoals wel eens bij andere boxen of sticks voor komt.

Meer dan 10 jaar ervaring met mediacenters

kodi_xbmc_logos

Ik heb ruim 10 jaar ervaring met mediacenters op basis van software dat XBMC heet, dezelfde software heet sinds eind 2014 Kodi. Deze ervaring merk je direct in het gebruiksgemak, kennis en support, want natuurlijk komen de MediaStax boxen inclusief support. XBMC stond overigens voor XBox Media Center, het is ontstaan als software die je op een gehackte (eerste generatie) XBox kon installeren. In de loop der jaren is deze software door diverse vrijwillige programmeurs uitgegroeid tot een volwassen en veelzijdige gebruikers interface dat gericht is je TV te upgraden tot een volwaardig multimedia systeem. Omdat het ondertussen niets meer met de oorspronkelijke XBox hardware heeft te maken is de naam omgedoopt tot de neutralere naam Kodi.

Alleen originele hardware

computer-chips

MediaStax SmartTV boxen bevatten alleen maar originele hardware. Er zijn helaas veel, over het algemeen goedkopere, namaak boxen in de omloop met hardware dat van mindere kwaliteit is. Hierdoor kan het geheugen corrupt raken of de processor problemen geven zoals traagheid of oververhitting. De MediaStax hardware komt van de originele leveranciers, deze wordt door MediaStax gecheckt op werking volgens officiële specificaties.

Met zorg samengestelde software

check_mark

MediaStax SmartTV boxen worden geleverd met de laatste software, inclusief de laatste updates en tweaks van Kodi. De box is zodanig ingericht dat deze zichzelf zal updaten met de laatste updates van de addons voor Kodi. Ook zal de speciale MediaStax software ervoor zorgen dat de software op de achtergrond up to date blijft en er worden actief fixes en updates naar de box gestuurd. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor installatie van deze software. Voor het aankoopbedrag krijg je alles er op en eraan, inclusief software updates en support bij vragen. 

Geen Android, maar Linux

broken-android

Met name boxen met Android software en de Android versie van Kodi zijn erg vatbaar voor software problemen. MediaStax SmartTV boxen draaien allemaal op Linux en zijn niet afhankelijk van een in China aangepaste versie van Android waar verschillende zaken niet optimaal in werken. Vaak worden deze boxen met minimale aanpassingen doorverkocht via bijvoorbeeld Marktplaats.

MediaStax proces

MediaStax boxen hebben een geheel andere software basis, die met zorg is samengesteld. Naast een vlotte basis (Linux) en de Kodi software zijn de boxen “fully loaded” met een gebruiksvriendelijk menu, optimale instellingen en een verzameling van de beste add-ons voor Kodi. Hierdoor zijn de boxen na het opstarten direct klaar voor gebruik. Je hebt verder geen (Android of Linux) kennis nodig om met de box aan de slag te kunnen.

Support en software updates

update icon

Bij MediaStax staat support hoog in het vaandel. Na aanschaf is ondersteuning per WhatsApp en email inbegrepen. Ook houdt de software ontwikkeling bij MediaStax nooit op. Met Kodi is dat erg belangrijk, regelmatig komen er nieuwe add-ons en stoppen er populaire add-ons met werken.

Wat MediaStax uniek maakt is dat ik ook zelf software voor Kodi ontwikkel, aanpas en fix. Dit is exclusief voor MediaStax boxen, waardoor deze beter en gebruiksvriendelijker werken dan andere boxen met Kodi Hierdoor is MediaStax in staat regelmatig software updates uit te brengen.

Op andere (goedkopere) Kodi boxen wordt de software installatie en configuratie niet actief beheerd en deze zijn bij levering al verouderd. De verkopers hiervan zijn vaak snelle dozenschuivers en/of hobbyisten. Deze boxen blijven hoogstens een paar maanden werken in de praktijk. Met een MediaStax box weet je zeker dat deze in een dynamisch en veranderd landschap mee gaat.

Beste streams via Real-Debrid Premium

We adviseren voor het streamen van films en series een apart account te nemen bij Real-Debrid en deze Premium te maken. Deze dienst is niet duur, slechts 16 Euro voor 180 dagen. Door dit account op een eenvoudige manier aan de box te koppelen krijgt de box hier beschikking over de beste streams, die direct opstarten, zonder horten en stoten van hoge kwaliteit zowel wat betreft surround geluid als beeld (bijvoorbeeld 4K).

Een aantal jaren geleden was dit niet nodig geweest en werkte gratis streams nog redelijk. Echter, de beschikbaarheid van goede gratis streams is sterk achteruitgegaan. Voor een frustratievrije ervaring werken gratis streams niet en biedt Real-Debrid een betaalbare oplossing.

MediaStax boxen zijn IPTV Ready

Het is mogelijk om op MediaStax boxen 1000-en TV zenders te ontvangen van over de hele wereld, inclusief premium (sport, film en adult) zenders. Dit regel je door het afnemen van een IPTV aansluiting. Dit is een extra betaalde dienst die MediaStax levert voor klanten van boxen. Hierbij inbegrepen zit een rijk aanbod van Video On Demand films en series, die regelmatig wordt aangevuld.

Samengevat

Met een MediaStax SmartTV box heb je een fantastisch entertainment systeem in huis! Daarnaast heb je beschikking op uitstekende service en support zodat je zorgeloos naar je favoriete films en TV series kan blijven kijken.

2 comments

 1. de nieuwste versie besteld, werd ook goed geholpen door service en de duizend vragen die ik had. ik vind het geen probleem te betalen voor streaming, als het maar werkt. en het werkt!

 2. Na een uitvoerige uitleg van Pieter, over de verschillende modellen en mogenlijkheden deze box besteld.
  De box werd supersnel geleverd,met een handige beschrijving voor instalatie.
  Ook de Wi-Fi verbinding was zelfs voor mij goed te doen.
  Zelf ben ik geen computer nerd,integendeel meestal lukt mij dit soort dingen absoluut niet.
  Maar de service van Pieter is buitengewoon goed.
  Is zelf pas tevreden als alles goed werkt.
  Gewéldige ondersteuning wat betreft uitleg over de box als het een en ander niet duidelijk is.
  Echt een aanrader ook als je niet echt handig bent in het aansluiten en bediening van media boxen.
  Zeker met een pré pay van Real debrid een echte aanrader.
  Deze box is zeker zijn geld waard.
  Gr Kees

  MediaStax Q-Box KODI Linux Box (64Bit Quad Core, 2.0GHz, 2GB/16GB)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.