Nieuwe automatische update: Venom en FEN fixes

Er zijn eind half november 2021 weer nieuwe automatische updates uitgerold voor MediaStax boxen.

Als eigenaar van een MediaStax box krijg je automatisch software fixes door, je hoeft hier geen extra handelingen voor te verrichten afgezien van de box op te starten. Hierna krijg je de volgende melding te zien en er zullen enkele updates voorbij flitsen.

De fixes werken tevens op alle oudere Kodi 17 boxes zoals de MediaStax X96, X95 Pro, Q-Box. De verwachting voor de toekomst is dat er steeds minder te fixen valt voor Kodi 17. Veel Kodi 17 add-ons worden niet meer door ontwikkelaars onderhouden. Met een nieuwe box draai je een recentere Kodi versie blijf je hiermee bij.

Pas na deze update zal Venom weer streams tonen en FEN weer werken. Natuurlijk mits er een Real-Debrid account is gekoppeld aan de box en deze nog geldig is (Premium periode is actief). Mocht je hierna nog problemen ervaren raden we aan je Real-Debrid account opnieuw te koppelen aan de box middels het icoon “Real-Debrid Settings” op de Settings pagina in het hoofdmenu.

Nieuwe volgorde van add-ons bij het afspelen

Als je een film of aflevering wil afspelen ziet je nu een andere sortering van addon’s. De add-ons staan nu gesorteerd op de volgorde van de beste add-ons op dit moment:

MediaStax raadt gebruikers van oudere (Kodi 17) boxen meer gebruik te maken van FEN dan Venom. Op Kodi 17 komt het wel eens voor dat Venom geen streams vind voor TV series.

Zoek scherm in FEN is veranderd

Als je op zoek gaat naar streams met FEN zal je in plaats van een melding bovenin het scherm een zoekscherm zien. Je zal merken dat FEN razend snel zoekt en snel met resultaten komt.

Nieuwe pagina layout van gevonden streams in Venom en FEN

De schermen waarin je een stream kan kiezen bij Venom en FEN zien er wat anders uit. Ze zijn beter leesbaar en bevatten wat meer informatie over elke gevonden stream.

Laatste Kodi 18 en 17 versies van Venom en FEN

De ontwikkelaars van de Venom en de FEN add-ons hebben onlangs updates uitgebracht waardoor de laatste versies van deze aad-ons enkel werken op Kodi 19 en niet meer op Kodi 18 en 17. MediaStax heeft in deze automatische update ervoor gezorgd dat de laatste werkende versies werken op de software van de boxen. Naast het feit dat hierdoor Venom en FEN weer goed werken, krijgen deze add-ons dus ook een flinke update.

Status Kodi 19 update op MediaStax boxen

MediaStax is bezig met de ontwikkeling van een Kodi 19 versie van de software voor de boxen die nu op Kodi 18 draaien (de X96 Max Plus en de X96 Max). Er kan nog geen exacte termijn worden afgegeven wanneer deze grote update zal worden uitgebracht. Op basis van het werk dat nog te doen is zal dit ergens in 2022 worden. Er moet namelijk veel code herschreven worden omdat Kodi 19 niet meer met Python 2 als programmeertaal werkt, maar met Python 3. Dat is arbeidsintensief, ook vanwege het testen.

Dat geldt ook voor de ontwikkelaars van veel add-ons die de zich nu meer gaan richten op het uitbrengen van updates alleen voor Kodi 19 op Python 3. MediaStax blijft zich inzetten om de boxen die op Kodi 18 en 17 draaien optimaal te ondersteunen, daarvan is deze update het bewijs. Voor Kodi 17 wordt dat echter steeds moeilijker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.