Beheer je favoriete series en films online met Trakt.tv

Op de website trakt.tv kan je aangeven wat je favoriete TV series en films zijn. Hiervoor moet je een inlog voor aanmaken op deze site. Op deze manier bouw online gemakkelijk je persoonlijke bibliotheek op.

Door je Trakt account te koppelen met de box heb je direct beschikking over je favoriete series en films. Daarnaast geeft de box door welke series, seizoenen, afleveringen en films je hebt gezien.

Trakt logo

Voordelen van gebruik van Trakt

De voordelen het gebruiken van de Trakt website in combinatie met het gebruik ervan met de box zijn:

 1. Je kan op je gemak online films of series alvast klaar zetten die je later wilt kijken. Geen onhandig gezoek meer door menu’s of het onscreen toetsenbord naar je series of specifieke films die je wilt zien.
 2. Het is mogelijk je bibliotheek via een trakt app op je smartphone of tablet beheren.
 3. Via de website of app een kan je zien welke afleveringen er binnenkort aan komen van je favoriete serie.
 4. Je kan op de Trakt site aanbevelingen krijgen voor films en series op basis van wat je eerder leuk hebt gevonden op de website.
 5. Als je meerdere boxen hebt, bijvoorbeeld in de woon- en slaapkamer, dan is het handig om dezelfde bibliotheek te gebruiken en ook om te kunnen zien welke aflevering of film je al gezien hebt, onafhankelijk van op welke box je dit hebt gezien.
 6. Je kan films of TV series indelen op verschillende lijsten, bijvoorbeeld verschillende lijsten op basis van de categorie (actie, humor, drama).
 7. Je kan je lijsten delen met vrienden en familie als zij ook Trakt gebruiken. En visa versa: je kan ook bibliotheken van andere Trakt gebruikers inzien.
 8. Trakt integreert met verschillende Kodi add-ons.
 9. Mocht je box willen upgraden dan verlies je niet je bibliotheek, deze staat online. Je hoeft enkel de koppeling te leggen met je Trakt account.
trakt_als_centrale_bibliotheek

Trakt ingebouwd in hoofdmenu MediaStax boxen

Op MediaStax boxen is je persoonlijk Trakt bibliotheek direct benaderbaar via het My Trakt menu. Deze ziet er bijvoorbeeld zo uit als je in Trakt films en series hebt aangegeven en je Trakt account hebt gekoppeld aan de box:

my trakt menu - metalliq

Je vindt de volgende dynamische overzichten in het My Collection hoofdmenu:

 • My Trakt.tv movie watchlist
  my-trakt-movies-watchlist
  Hier worden de films die je op je Trakt.tv watchlist hebt gezet getoond. Een watchlist is je ‘nog te zien’ lijst.

 

 • My Trakt.tv TV next TV show episodes
  my-trakt-tv-show-progress
  Hier worden de laatste, nog niet gekeken, afleveringen van je series getoond. Vanuit hier kan je direct beginnen aan je TV serie avond! De box vraagt bij Trakt.tv op bij welke aflevering je was gebleven van je TV series in je collectie. Het maakt niet uit of je meerdere boxen in huis hebt, dit overzicht is altijd up to date.

 

 • My Trakt.tv TV Shows Watchlist my-trakt-tv-shows-watchlistHier worden de TV series die je op je Trakt.tv watchlist hebt gezet getoond. Een watchlist is je ‘nog te zien’ lijst. Zodra je aan een TV serie van je watchlist bent begonnen gaat deze uit je watchlist en in je collectie.

 

Hoe koppel je Trakt bibliotheek met je box?

Ga naar beneden naar het Settings menu en druk daar op het Trakt Settings icoon hieronder:

new settings icons

Als er nog geen Trakt account gekoppeld is aan de box, vraagt de box of je door wilt gaan:

trakt settings 1

Als je op Connect Trakt drukt dan wordt je verzocht een code in te voeren op https://trakt.tv/activate. Dit kan je op je smartphone, tablet of computer doen. Je zal op deze website eerst moeten inloggen met je Trakt account.

trakt settings 2 - authenticate

Als de koppeling succesvol is verschijnt na een paar seconde deze melding in beeld:

trakt settings 3 - connection established

Het hoofdmenu zal zich verversen en het My Trakt menu wordt zichtbaar.

Overige add-ons koppelen

Het My Trakt menu gebruikt standaard MetalliQ om mee te streamen. Na het kiezen van een film of aflevering vraagt deze add-on met welke video add-on je het wilt afspelen. Als je een voorkeurs add-on hebt dan kan je het My Trakt menu instellen dat deze wordt gebruikt. Druk hiervoor op het settings icoon rechts boven in het My Trakt menu. Dan zie je het volgende menu:

trakt settings - main options

Vanaf hier kan je andere add-ons koppelen met Trakt. Dit doe je met behulp van de eerste menu optie: Connect to: [x of y add-ons]

trakt settings - select add-on

Hier koppel je andere addons aan trakt. Er wordt aanbevolen alle add-ons die blauwe tekst tonen achter de status te koppelen. Het koppelen zal op dezelfde manier gebeuren, als de eerste koppeling (je zal weer een code moeten invoeren op trakt.tv/activate).

De Trakt add-on: de algemene status verklikker

De Trakt add-on zorgt ervoor dat de kijkstatus over alle add-ons wordt doorgegeven aan de Trakt website, ook van add-ons die niet zijn gekoppeld of als je video kijkt vanaf je eigen schijf. Het wordt aanbevolen deze te koppelen.

Add-ons die te gebruiken zijn als hoofdleverancier van het My Trakt menu

De volgende add-ons zijn te gebruiken om in te stellen als informatie leverancier voor het My Trakt menu:

 • MetalliQ: Deze wordt standaard ingesteld (vanaf hier krijg je elke keer de vraag met welke add-on je wilt streamen).
 • Incursion
 • Placenta
 • Neptune Rising

Vooral als je veel TV series kijkt zijn de laatste 3 aan te raden. Deze levert een verbeterde voortgangsoverzicht voor afleveringen en een extra knoppen in My Trakt:

my trakt menu incursion buttons
 • TV Show Episode Progress: Een overzicht van nog niet bekeken, volgende afleveringen van series die je volgt. Hier komen nieuwe afleveringen bij zodra ze uitgezonden zijn.
 • Recently Played Episodes: Kijk hier een afleveringen terug, mocht je net het eind hebben gemist, of als je partner deze inmiddels wel heeft gekeken (of je bent in slaap gevallen).

Je favoriete Add-on instellen doe je met de optie in het hoofdmenu van Trakt Settings: My Trakt uses. Dit levert bijvoorbeeld dit scherm:

trakt settings - select my trakt menu info provider

In dit voorbeeld zie je een overzicht van gekoppelde add-ons die te gebruiken zijn als hoofdleverancier voor het My Trakt menu. Indien Placenta en Neptune Rising waren gekoppeld waren zie hier ook te selecteren.

Na het kiezen van een andere add-on en het afsluiten van het menu via de return/exit/back knop op de afstandsbediening of via Cancel, zal het menu ververst worden. Daarna wordt de betreffende add-on gebruikt in het My Trakt menu.

Dit artikel is aangepast in april 2018 en beschrijft de Trakt koppel methode op MediaStax boxen die draaien op de MediaStax software vanaf versie K23.

8 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.