Genesis is dood, lang leve Exodus!

De ontwikkelaar van Genesis (Lambda) is gestopt met de ontwikkeling en onderhoud van Genesis. De oorzaak is het wereldwijde succes van Genesis, waardoor de aangeboden streams vaak overbelast raken en de ontwikkelaar overspoeld werd met ondersteuningsvragen en geklaag. Dit zorgde ervoor dat de kwaliteit van het aanbod via Genesis sinds november 2015 afnam. Er zijn nu nauwelijks HD streams meer te vinden en veel streams werken niet of geven problemen (bijvoorbeeld buffering). Ondertussen valt er steeds meer functionaliteit van Genesis uit, vandaar dat ik officieel Genesis tot dood verklaar. MediaStax boxen die vanaf 23 februari 2016 zijn geleverd, worden ook niet meer geleverd met Genesis in het hoofdmenu.

Exodus

Niet getreurd, Lambda is terug met een ietwat uitgeklede add-on met de naam Exodus. In feite heeft hij op basis van zijn ervaring met Genesis de code geheel opnieuw opgebouwd om tot een efficiënte add-on te komen. Echter, het slechte nieuws is dat er bewust wat functionaliteit is weggelaten. Zo is het niet meer mogelijk een film of een serie toe te voegen tot je persoonlijke bibliotheek of je favorieten. Je kan dit oplossen door een account te nemen op Trakt.tv en via deze website je favoriete films en series te beheren. Je kan dan vervolgens bij Tools in Exodus je Trakt account koppelen. Je lijsten die je dan in Trakt beheert zijn dan beschikbaar in My Lists. Lees meer over de voordelen van het gebruik van Trakt.

exodus_icon

Boxen die na 24 februari 2016 zijn geleverd komen nu standaard met de Exodus add-on geïnstalleerd, deze heeft ook een eigen plek gekregen in het hoofdmenu met snelkoppelingen naar de belangrijkste functionaliteiten.

Exodus in hoofdmenu

Naar onze mening is de add-on SALTS net wat meer uitgebreider dan Exodus qua functionaliteit. Maar we zijn wel enorm gecharmeerd van de snelheid waarop Exodus streams vind en de goede kwaliteit van de streams. Overigens dezelfde streams (en meer) vind SALTS ook.

Hoe te installeren?

Heb je een box van voor 24 februari 2016, dan kan je Exodus zelf toevoegen. Echter, deze add-on wordt alleen ondersteund vanaf Kodi versie 15.2. Je kan controleren welke versie je hebt van Kodi door de volgende stappen te volgen:

 • Ga in het hoofdmenu naar rechts naar: Programs (klik er niet op)
 • In het submenu daaronder ga naar: System information
 • Rechtsonder is de exacte versie van de software af te lezen, bijvoorbeeld: XBMC 13.2 of Kodi 14.2

Heb je geen versie 15 of hoger draaien dan werkt Exodus waarschijnlijk niet. Eigenaren van MediaStax boxen kunnen de box voor een kleine vergoeding laten updaten naar de nieuwste Kodi versie en verzameling en inrichting van addons. Heb je Kodi 15 of hoger draaien en nog geen Exodus? Volg dan de volgende stappen:

 • Ga in het hoofdmenu naar rechts naar: Programs (klik er niet op)
 • Ga in het submenu naar: Add-on browser
 • Selecteer: Install from zip file
 • Kies de folder met de naam: Fusion
 • Ga vervolgens naar: xbmc-repos
 • Ga door naar: english
 • En selecteer het bestand: repo.exodus.x.x.x.zip (de versie ten tijde van het schrijven is: repo.exodus.1.0.0.zip)
 • Kies in de Add-on browser vervolgens de optie: Install from repository
 • Kies: Exodus repository
 • Selecteer: Video add-ons
 • Kies: Exodus
 • En selecteer de optie: Install

Exodus is hierna klaar om te gebruiken. De add-on is te vinden in het Videos hoofdmenu onder de optie Add-ons in het submenu.

Wil je de add-on Exodus ook als snelkoppeling boven in het Videos hoofdmenu hebben, zoals hieronder?

Snelkoppelingen incl Exodus

Volg de volgende stappen:

 • Ga in het hoofdmenu naar rechts naar het menu optie: Programs (klik er niet op)
 • Ga daaronder naar het submenu optie: Skin settings
 • Ga daar naar de optie: Add-on Shortcuts
 • Scroll naar beneden naar: User selection two Add-on set (User friendly name: Videos Addons)
 • Selecteer: Add-on 5 (of in ieder geval degene waar Genesis staat)
 • Kies: Video Add-ons
 • Selecteer daar: Exodus

11 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.