Nieuwe automatische update: Trakt Settings & YouTube

Er zijn eind oktober 2021 weer nieuwe automatische updates uitgerold voor MediaStax boxen.

Als eigenaar van een MediaStax box krijg je automatisch software fixes door, je hoeft hier geen extra handelingen voor te verrichten afgezien van de box op te starten. Hierna krijg je de volgende melding te zien en er zullen enkele updates voorbij flitsen.

De fixes werken tevens op alle oudere Kodi 17 boxes zoals de MediaStax X96, X95 Pro, Q-Box. De verwachting voor de toekomst is dat er steeds minder te fixen valt voor Kodi 17. Veel Kodi 17 add-ons worden niet meer door ontwikkelaars onderhouden. Met een nieuwe box draai je een recentere Kodi versie blijf je hiermee bij.

YouTube fix

Bij YouTube zijn er wijzigingen doorgevoerd waardoor de YouTube Kodi add-on geen goede verbinding meer kon leggen met als gevolg dat video’s met veel bufferen en horten en stoten afspeelden. Naast dat hierdoor videos kijken die van YouTube afkomstig zijn niet te doen was, was ook de beeldkwaliteit erg laag. Dit betreft een Kodi-breed probleem op dit moment en staat los van op welke hardware je Kodi draait. Voor Kodi 17 boxen heeft MediaStax een fix van specifieke settings uitgebracht zodat ook hier deze update werkt.

De Kodi YouTube add-on ontwikkelaars hebben een update uitgebracht, deze wordt door de Kodi add-on update functie automatisch uitgerold. Hierdoor spelen YouTube streams weer vlot af. Als extra bonus spelen trailers bij films en series nu ook weer soepel af.

Mocht deze update nog niet zijn verwerkt dan kan je dit op de volgende wijze forceren. De update zal altijd automatisch verwerkt worden, maar soms wordt de timing uitgesteld:

  • Ga in het hoofdmenu naar de pagina: Video Add-ons
  • Navigeer met de pijlen op de afstandsbediening naar het kleine puzzelstuk icoontje bovenin (Add-on browser)
  • Druk op de afstandsbediening op de linker pijl, er zal een menu links uitklappen
  • Kies hier: Check for updates
  • Indien in de lijst links de optie “Available updates” erbij komt, navigeer hiernaar toe en klik er (staat dit er niet, dan ben je al bij met Kodi Add-on updates)
  • Klik op de YouTube update om deze update te forceren

Trakt Settings update

Voor de gebruikers die een Trakt account op de box hebben ingesteld om online favoriete films en series te beheren is er goed nieuws: de MediaStax functie om Trakt te koppelen (Trakt Settings) heeft een update gekregen!

Het openen van deze functie gaat nu een stuk vlotter. Je krijgt geen meldingen meer over het scannen van add-ons. Ook werkt het koppelen van Trakt aan Venom en FEN weer. Deze add-ons gebruiken nu andere settings en delen specifieke instellingen zoals die van Trakt met elkaar. Door deze wijzigingen was het koppelen met Venom en FEN aan Trakt stuk gegaan. Als je nu bijvoorbeeld Venom aan Trakt koppelt met de MediaStax Trakt Settings functie, dan wordt automatisch FEN ook gekoppeld (en visa versa). Dat scheelt je weer een add-on koppelen!

Door het koppelen van je favoriete add-ons aan Trakt wordt bijgehouden welke films en afleveringen je hebt gekeken met deze add-ons. Hierdoor staan er op My Trakt pagina in het hoofdmenu altijd de volgende afleveringen klaar van je series. Anders zal je handmatig de kijkstatus moeten bijhouden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.