MediaStax software update: versie K26

De laatste versie van de MediaStax software is:

Versienummer: K26 (Kodi 17), 7 maart 2019

Met het updaten worden instellingen uit de huidige versie automatisch meegenomen naar de nieuwe versie. Je hoeft dus niet meer Trakt, Real-Debrid, geluid en taalinstellingen te wijzigingen na de update. Ook je eventuele IPTV aansluiting wordt meegenomen.

De volgende add-ons leveren op dit moment de beste resultaten met deze software:

 • Yoda (vernieuwd)
 • Overeasy (nieuw)
 • Seren (nieuw, werkt alleen in combinatie met een Real-Debrid premium account)
 • Gaia (vernieuwd, werkt alleen in combinatie met een Real-Debrid premium account)

Gebruik vanaf deze release de bovenstaande add-ons. Er wordt afscheid genomen van: Exodus Redux, MagicalityPlacenta, Incursion en Neptune Rising. Deze add-ons werden namelijk niet meer onderhouden, gingen steeds slechter werken.

Heb je een vorige versie van de software? Vind hier informatie hoe je deze kan updaten. Het volledige overzicht van vorige MediaStax software versies is ook op de site te vinden, zodat je ook de vorige ontwikkelingen kan inzien. Deze software versie bevat de volgende wijzigingen:

Nieuw

1) Seren, werkt alleen met Real-Debrid:

seren

De maker van Incursion heeft de afgelopen paar maanden een nieuwe add-on ontwikkelt: Seren. Deze add-on is vanaf de grond opgebouwd en is daardoor erg snel en krachtig. Hierbij is de gebruikservaring van streamen enorm verbeterd. Net zoals bij Netflix start een stream praktisch direct en wordt er bij TV series (indien je Trakt gebruikt) een melding gemaakt vlak voor het einde van een aflevering dat de volgende klaar staat en gaat direct door.

Seren werkt echter alleen in combinatie met een Real-Debrid premium account. Hiermee kan deze streams afspelen die oorspronkelijk vanaf Torrent websites afkomstig waren, zonder gebruik te maken van het BitTorrent protocol. Je bent dus niets aan het uploaden en hebt beschikking over de beste video streams, waaronder veel 4K films, BluRays. Zonder een Real-Debrid account kan deze add-on ook gebruikt worden maar dit levert natuurlijk niet deze premium streams op.

Met Seren hoef je geen stream meer te kiezen uit een lijst. Een film of aflevering begint direct na een kort pauze/zoek scherm. Hiermee is de gebruikservaring praktisch gelijk aan NetFlix.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dit is helemaal het geval als je een (gratis) Trakt account hebt ingesteld op de box. Na het instellen van Seren als add-on die in het Trakt menu gebruikt wordt, wordt de volgende beschikbare aflevering na een melding bovenin aangekondigd:

Deze zal hierna automatisch starten met spelen. Hierdoor wordt het kijken van series erg aangenaam. Ideaal voor een avondje bingewatchen.

Let wel dat deze add-on nog volop in ontwikkeling is en nog af en toe een kinderziektes kan vertonen. Wat Seren overigens (nog) niet doet is automatisch ondertitels opzoeken in het geval ze niet in de stream worden meegeleverd. In dit geval zal je zelf naar ondertitels moeten zoeken.

2) Overeasy:

Laat je niet afleiden door het spiegelei in het logo. Deze add-on levert op dit moment net als Yoda de beste gratis steams en is dus ideaal voor degene die nog geen Real-Debrid gebruikt.

Overeasy is gebaseerd op Exodus (Redux), die op zijn beurt weer gebaseerd is op Placenta, Incursion, Covenant, Exodus en helemaal tot aan de oorsprong: Genesis. De  ontwikkelaars hebben de wijze waarop deze add-on zoekt naar streams verbeterd. Overeasy levert hierdoor op dit moment  goede resultaten. Let er wel op dat als je bij een gevonden stream OpenLoad ziet staan, dat je deze altijd moet overslaan indien je geen Real-Debrid gebruikt). Gratis OpenLoad steams vragen namelijk om een koppeling met een website. Dat is vervelend en niet nodig gezien het aanbod van alternatieve gratis streams.

Fixes en tweaks

Met deze update worden instellingen automatisch meegenomen naar de nieuwe versie. Deze migratie functionaliteit is sterk verbeterd ten opzichte van de vorige release. Er zal tijdens de update een backup worden gemaakt van belangrijke instellingen en deze worden na installatie weer teruggezet. Hierdoor hoef je niet meer Trakt, Real-Debrid, je geluid en taalinstellingen te wijzigingen. Ook je IPTV aansluiting wordt meegenomen.

tools

 • De nieuwe add-ons Seren en Overeasy zijn, zoals altijd, volledig geïntegreerd in de MediaStax software, dus deze zijn te gebruiken in het Featured menu, het My Trakt menu en in de Library waar lokale favorieten in op worden geslagen. Ook worden de Real-Debrid- en taalinstellingen centraal aangepast via de betreffende settings iconen in het Settings menu.

 • Er is een structurele performance verbetering doorgevoerd in het zoeken en tonen van filmposters en andere gerelateerde ‘artwork’.
 • De add-on Yoda is gefixt. Deze was gebroken door een update die de ontwikkelaars hadden uitgerold. In sommige gevallen kreeg men geen streams meer van Yoda Uninstall.
 • De add-on Gaia heeft weer een grote update gekregen naar versie 4. Met een wat andere look and feel. Deze add-on is weer helemaal optimaal ingesteld.
 • Een probleem met de YouTube add-on is verholpen. Dit leverde “[Errno 98] address already in use” foutmeldingen op
 • De optie Movie Lists in het Featured menu werkt weer. Films zijn hier weer vanaf te spelen en maken gebruik van Yoda.
 • De IPTV Channels functie heeft een update gekregen met fixes voor het afspelen van zenders, Video On Demand films en series via de iconen in het hoofdmenu. Dit wat nodig vanwege wijzigingen in het IPTV serverpark. Ook is de performance van het updaten van de VOD bibliotheek verbeterd.
 • De MediaStax settings functionaliteit voor Real-Debrid- en Trakt instellingen zijn voorzien van een mogelijkheid om add-on settings te herstellen in het geval deze plotseling verdwenen zijn. Dit biedt een snelle oplossing in het geval een add-on last heeft van een Alzheimer bug (komt heel soms voor).
 • Er is een grote schoonmaak uitgevoerd onder de muziek add-ons.  De onderstaande add-ons, die het inmiddels niet goed meer werken, zijn verwijderd uit de software configuratie:
  • BeatZ By Stream Army
  • Jango
  • RadioTunes
  • WildHitz
  • Xite
 • Er zijn wat andere zaken opgeschoond waardoor het installatie bestand wat kleiner is. Hierdoor komt er meer opslagruimte op de box vrij en is het update proces korter.

Tips voor vlak na de update

Direct na de update kan de box tijdelijk even traag zijn. Laat de box vooral even zijn ding doen, hij is namelijk allerlei bestanden aan het ophalen zoals iconen en andere artwork. Dit zal een eenmalige vertraging zijn direct na de update.

Scherm kalibreren

Het kan voorkomen dat het beeld na de update niet helemaal op het scherm past. Dit kan je weer goed zetten aan de hand van deze beeld kalibratie instructies.

WiFi gebruikers

Stel opnieuw je WiFi in vlak na de update. Deze setting kan niet gemigreerd worden. WiFi stel je in aan de hand van deze WiFi aansluit instructies.

Trakt gebruikers

Maak je gebruik van Trakt? Het Trakt menu wordt vaak pas zichtbaar na een reboot na installatie. Vervolgens raden we aan de nieuwe add-ons Seren (must!) en Overeasy aan Trakt te koppelen. Gebruik hiervoor de optie Trakt Settings op de Settings pagina.

2 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.