MediaStax software update: versie K27

De laatste versie van de MediaStax software is:

Versienummer: K27 (Kodi 17), 9 juli 2019

Met het updaten worden instellingen uit de huidige versie automatisch meegenomen naar de nieuwe versie. Je hoeft dus niet meer Trakt, Real-Debrid, geluid en taalinstellingen te wijzigingen na de update. Ook je eventuele IPTV aansluiting wordt meegenomen.

De volgende add-ons leveren op dit moment de beste resultaten met deze software:

 • Venom (nieuw)
 • Scrubs v2 (nieuw)
 • Exodus Redux (terug van weggeweest)
 • Seren (werkt alleen in combinatie met een Real-Debrid premium account. Is erg snel en gebruikersvriendelijk)
 • Gaia (werkt alleen in combinatie met een Real-Debrid premium account. Is wat langzamer met het vinden van streams)

Gebruik vanaf deze release de bovenstaande add-ons. Er wordt afscheid genomen van: Yoda en Overeasy. Yoda wordt namelijk niet meer onderhouden, waardoor deze op ten duur steeds slechter zal werken. Overeasy is onlangs geheel uit de lucht gegaan.

Heb je een vorige versie van de software? Vind hier informatie hoe je deze kan updaten. Het volledige overzicht van vorige MediaStax software versies is ook op de site te vinden, zodat je ook de vorige ontwikkelingen kan inzien. Deze software versie bevat de volgende wijzigingen:

Nieuw

1) Vernieuwde Movie en TV Show Browser:

In het Featured menu is de Movie en TV Show Browser vernieuwd. Deze werkt beter door de vlottere en bugvrije navigatie. De informatiepagina’s van gekozen films en series zijn analoog aan die van Netflix. Hierdoor is het mogelijk eenvoudig een trailer te zien, voordat je de film of serie gaat kijken.

De Movie Browser is in het Featured menu te vinden onder het filmblik icoon, de TV Show Browser onder het TV icoon ernaast:

Als je nu op de Movie Browser klikt ziet de interface er voortaan zo uit:

De TV Show Browser ziet er nu zo uit:

Eenmaal een film of serie gekozen kan je hier direct je favoriete add-on kiezen om op zoek gaat naar de beste stream.

2) Nieuwe video add-ons:

Om niet spreekwoordelijk alle eieren in één mandje te leggen zijn er twee add-ons toegevoegd voor het streamen van films en series. Deze worden op dit moment actief onderhouden en beide add-ons zijn gebaseerd op de software van Exodus. Deze add-ons werken het beste in combinatie met een Real-Debrid account ingesteld op de box. Heb je deze niet dan raden we aan alleen deze add-ons (plus Exodus Redux te gebruiken).

Venom is op dit moment een add-on die veel streams vind. Deze zoekt grondig en komt snel met zoekresultaten. Deze add-on wordt deze actief onderhouden.

Scrubs v2 zoekt net op een andere manier dan Venom en is daardoor een handig alternatief om er bij te hebben. Ook deze add-on wordt actief onderhouden.

Exodus Redux (terug van weggeweest). De ontwikkelaar voert weer actief onderhoud uit op deze add-on. Echter, niet zo actief als de bovenste twee add-ons. Hoe dan ook, het resulteert in weer een goed aanbod van streams.

3) OpenMeta:

Films en series die toegevoegd zijn aan de persoonlijke bibliotheek (de Library) en in het My Trakt menu (indien de standaard instelling hiervoor wordt gebruikt) worden nu aangeboden door de nieuwe add-on OpenMeta. Deze vervangt de add-on MetalliQ, die steeds meer gebreken begon te vertonen. Hierdoor is de performance en de doorgifte van informatie over de gekozen films en afleveringen naar de video add-ons verbeterd.

4) BoardGameGeek:

Een beetje een vreemde eend in de bijt: een add-on speciaal voor liefhebbers van moderne bordspellen. Want een gezellige avond hoeft immers niet altijd voor een TV plaats te vinden. Deze add-on is een MediaStax exclusive en is ontstaan uit een hobby project.

De BoardGameGeek add-on toont recensies, instructies en gerelateerde video’s voor populaire bord- en kaartspellen en heeft ook een zoekmogelijkheid. Deze add-on gebruikt de grootste en meest gebruikte bordspel database, de website boardgamegeek.com. Hier is het mogelijk je eigen bordspel verzameling bij te houden en lijsten van spellen die je interessant vindt. Vervolgens kan je dit account koppelen aan deze add-on, zodat je altijd de instructie videos van je favoriete bordspellen bij de hand hebt. Meer details over deze BoardGameGeek Add-on zijn te vinden hier.

Fixes en tweaks

Met deze update worden instellingen automatisch meegenomen naar de nieuwe versie. De migratie functionaliteit is weer verbeterd ten opzichte van de vorige release. Er zal tijdens de update een backup worden gemaakt van belangrijke instellingen en deze worden weer teruggezet na de update. Hierdoor hoef je Trakt, Real-Debrid en je MediaStax IPTV aansluiting niet meer op nieuw te koppelen aan de box. Ook worden je geluid- en taalinstellingen meegenomen. Ook je WiFi verbinding wordt meegenomen.

 • De nieuwe add-ons Venom, Scrubs v2 en Exodus Redux zijn, zoals altijd, volledig geïntegreerd in de MediaStax software, dus deze zijn te gebruiken in het Featured menu, het My Trakt menu en in de Library waar lokale favorieten in op worden geslagen. Ook worden de Real-Debrid- en taalinstellingen centraal aangepast via de betreffende settings iconen in het Settings menu.
 • Er is een fix toegepast op Subscene. Deze leverde een tijdje geen ondertitels meer.
 • Voor Seren zijn de fixes voor het niet kunnen vinden van streams opgenomen in deze release.
 • De Gaia configuratie is weer geheel aangepast zodat deze weer optimaal werkt in de laatste versie van Gaia (versie 5).
 • Er komen steeds meer streams waarvan de audio taal verkeerd staat, bijvoorbeeld in het Italiaans. De box speelt nu altijd de Engelse audio af, aangezien dit het vaakst voorkomt bij films en series. Let op! Hierdoor kunnen niet Engelse films en series opeens in het Engels zijn nagesynchroniseerd worden (bijvoorbeeld de serie Dark). Dit kan je dan handmatig in het videoafspeelmenu fixen door op het audio icoon te drukken en hier de correcte taal te selecteren.
 • Gebruik je Trakt? Dan wordt Seren nu automatisch gekoppeld indien je deze nog niet gekoppeld hebt. Lees wel de opmerking geheel onderaan over de initiële synchronisatie van Trakt data in het geval je niet eerder Seren hebt gekoppeld.
 • Het IPTV Channels menu heeft een nieuwe zoekfunctie naar films in het Video On Demand aanbod:
 • Na de update worden nu ook WiFi instellingen behouden. Mocht je via WiFi verbonden zijn dan wordt deze verbinding hersteld na een reboot nadat de update is afgerond.

Tips voor vlak na de update

Direct na de update kan de box tijdelijk even traag zijn. Laat de box vooral even zijn ding doen, hij is namelijk allerlei bestanden aan het ophalen zoals iconen en andere artwork. Dit zal een eenmalige vertraging zijn direct na de update.

In het geval je IPTV hebt zal je wat meer geduld nodig hebben. De box zal direct na de update de IPTV data bijwerken (kanalen overzicht, de programmagids en de bibliotheek met het Video On Demand aanbod in het pakket).

Het kan als je IPTV of Trakt gebruikt gebeuren dat de box na de update bij “Skin Shortcuts, Writing menu..” bij 100% blijft steken. In dat geval geen nood: voer een Reload skin uit door middel van deze stappen:

 • In het hoofdmenu druk op de rechterpijl op de afstandsbediening
 • Onderaan het beeld komt het afsluit menu. Kies hier de 3e icoon: Reload skin

Het beeld past niet op je TV scherm?

Het kan voorkomen dat het beeld na de update niet helemaal op het scherm past. De beste oplossing is een instelling op je TV aan te passen zodat het volledige beeld wordt getoond (Screen Fit). Met deze oplossing blijft het beeld altijd goed. Ook na de volgende update. Bij een Samsung TV doe je dit door:

 • Druk op de afstandsbediening van je (Samsung) TV op de Menu knop
 • Kies hier de optie: Picture
 • En vervolgens: Picture Size
 • Selecteer hier: Screen Fit

Lukt dit niet dan kan je de beeldinstelling op de box aanpassen aan de hand van deze beeld kalibratie instructies.

Specifiek voor Trakt gebruikers

Maak je gebruik van Trakt? Dan wordt nu Seren sinds deze release automatisch aan Trakt gekoppeld. Het My Trakt menu zal nu OpenMeta gebruiken (in plaats van MetalliQ) en vanuit hier kan je eerst een film, serie of aflevering kiezen en dan krijg je de optie om een add-on te kiezen voor het zoeken naar streams.

Heb je Real-Debrid? Dan We raden aan Seren te gebruiken als My Trakt menu provider.Tevens wordt aangeraden om Venom, Scrubs v2 en Exodus Redux aan Trakt te koppelen. Gebruik hiervoor de optie Trakt Settings op de Settings pagina.

Seren Trakt Synchronisatie

Indien je niet eerder Seren aan Trakt hebt gekoppeld zal Seren vragen om een synchronisatie uit te voeren. Stel dit in het begin uit! De box heeft het na de update te druk met het binnenhalen van data. Vooral wanneer je een IPTV aansluiting hebt. Voer de Seren Trakt Synchronisatie later uit, bijvoorbeeld na de volgende herstart. Geen zorgen, de box zal je eraan herinneren. Heb dan wel even geduld! Afhankelijk van de grootte van je Trakt bibliotheek kan het enkele minuten duren. Gelukkig is dit eenmalig nodig.

2 comments

 1. Het is weer hoog tijd om Pieter te complimenteren met zijn overvloedige, snelle en
  altijd ‘to the point’ behulpzaamheid met advies voor ons Mediastax boxen gebruikers. Dus Pieter, ‘Chapeau’!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.