Traag internet? Verlaag de maximale resolutie van streams

Het kan soms gebeuren dat je een trage internetverbinding hebt op de box, bijvoorbeeld omdat je een goedkoop internet pakket hebt, zoals een instap ADSL pakket. Of er is sprake van slecht WiFi ontvangst op de box. Dan kan dit problemen zorgen tijdens het afspelen van streams.

De box gaat namelijk op zoek naar streams van de hoogste kwaliteit (4K) en add-ons zoals Seren gaan deze zelfs automatisch afspelen, ongeacht of je internetverbinding het aankan.

Uiteraard is de beste oplossing een snelle internetverbinding en de box aansluiten met behulp van een internetkabel. Maar we begrijpen uiteraard dat dit niet in alle gevallen mogelijk is.

Gelukkig biedt MediaStax hier een oplossing voor. Je kan op de box centraal instellen wat de maximale resolutie is van de aangeboden streams. Hierbij heb je direct inzicht in wat hierbij de vereisten zijn van je internetverbinding, inclusief een optie om deze direct op de box te testen. Hierbij gaat wel de beeldkwaliteit omlaag, maar je kan tenminste wel kijken met de verbinding die je hebt.

Volg hiervoor de volgende stappen op een MediaStax box:

  • Ga in het hoofdmenu naar beneden naar de pagina: Settings (klik er niet op)
  • Klap met de rechterpijl op de afstandsbediening het menu uit
  • Kies hier: Advanced Settings
  • En selecteer hier de optie: Limit maximum stream resolution in case of slow internet
  • Kies de pop-up “Limit maximum stream resolution in case of slow internet“: Change maximum resolution streams / bandwidth usage (standaard staat deze op 4K)
  • Selecteer de maximale resolutie die past bij je gemeten bandbreedte

Je internetsnelheid kan je met dezelfde advanced setting testen, daar staat ook vervolgens wat je snelheid minimaal zou moeten zijn voor de ingestelde maximale beeldkwaliteit.

De instelling om de maximale resolutie aan te passen geldt alleen voor streams die van add-ons afkomstig zijn. De IPTV streams staan hier los van en kunnen niet in kwaliteit worden aangepast. Gelukkig worden zenders vaak in HD (720P) en FHD (1080P) aangeboden. Over het algemeen wordt een download snelheid van minimaal 35 Mbps aanbevolen voor IPTV. Dit ligt hoger dan voor 1080P streams van films en series omdat voor live video een andere videocompressie wordt toegepast.

One comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.