BoardGameGeek Add-on

Speel je wel eens een bordspel, zoals De Kolonisten van Catan? Wil je meer weten over de laatste moderne bord- en kaartspellen? Zoek je een video waarin iemand de regels van een spel uitlegt? Heb je een grote verzameling van bord- en kaartspellen? Deze MediaStax exclusive Kodi add-on is wellicht iets voor jou!

De add-on maakt gebruik van de website BoardGameGeek, de grootste online database van bord- en kaartspellen. Hier is vrijwel elk spel, inclusief alle mogelijke uitbreidingen, uitgegeven te vinden. Met behulp van deze add-on krijg je meer informatie over een spel en wordt je naar videos geleid over een gekozen spel.

Deze add-on is alleen beschikbaar op MediaStax boxen en is niet los te installeren op andere Kodi installaties. De ontwikkeling van deze add-on is ontstaan uit een hobby project. De BoardGameGeek Add-on is sinds de K27 software versie beschikbaar op MediaStax boxen

Show hottest board games

Deze optie toont een overzicht van spellen die op dit moment de meeste hype genereren. Dit kunnen overigens spellen betreffen die nog in ontwikkeling zijn en dus nog niet te koop zijn, bijvoorbeeld via Kickstarter.

Zoals je ziet toont het overzicht van elk spel: de naam, het aantal spelers waarvoor het spel geschikt is, de naam van de ontwerper en de uitgever van het spel. Ook wordt de doos van het spel getoond.

Show Top 100 board games

Hier worden de 100 beste spellen, volgens de grote community van de BoardGameGeek, getoond op volgorde.

Search database for board game

Hier kan je vrij zoeken op naam van een bordspel. Hier worden ook alle varianten van spellen gevonden. Ook hier kan je per gevonden spel alle gerelateerde videos inzien en afspelen.

Browse my board game collection

Op de BoardGameGeek website kan je een account aanmaken en bijhouden welke spellen in je verzameling zitten en welke je interessant vindt. Deze lijsten kan je vervolgens met deze add-on benaderen als je enkel de username van je (BoardGameGeek) account invoert. Dit doe je overigens bij: Settings (manage BGG user).

One comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.