Xvid Codec melding = Nep-stream

Krijg je wel eens de bovenstaande melding te zien op de box? Wees gerust, er is niets mis met de box. Je hebt een zogenaamde ‘nep-stream’ te pakken. De MediaStax boxen zijn namelijk uitgerust met alle gebruikelijke video codecs en zal nooit dit soort berichten tonen.

Nep-stream te pakken!

De software op een MediaStax box zoekt op het internet naar beschikbare streams voor films. In dit geval komt de software met een stream die bewust verkeerd is gelabeld door partijen met snode bedoelingen zoals misbruik van je computer en gegevens.

De verkeerd gelabelde video toont enkel een beeld met een ogenschijnlijke technische melding en instructies om iets te doen. Deze video is oorspronkelijk afkomstig is van een website die computer gebruikers probeert te verleiden om malware te installeren. Je komt nep-streams tegen bij films die net uitgebracht zijn en daardoor extra gewild zijn om te kijken.

Veilig kijken met een MediaStax box

Met een MediaStax box loop je niet het risico om gehackt te worden op deze wijze. Het vermelde ReadMe.txt bestand en ook de malware wordt niet gedownload door MediaStax boxen, noch zou deze werken op de Linux software op de boxen. Je bent goed beschermd tegen deze duistere praktijken. Sterker nog, de oorspronkelijke website waar deze ‘exploit’ van afkomstig is wordt niet eens benaderd, je maakt namelijk gebruik van de servers van Real-Debrid. Tenminste, als je een Real-Debrid Premium account hebt ingesteld op de box (dat is eigenlijk een must!).

Vertaal naar: “Deze film is nog niet beschikbaar”

Het is natuurlijk irritant dat deze video’s soms worden afgespeeld. Wees er in ieder geval van bewust dat het om nep-streams gaat. Je wilt namelijk iets kijken wat nog niet beschikbaar is. Anders was er een beter aanbod van streams geweest en had deze stream hoogstens helemaal onderaan een lange lijst van gevonden resultaten gestaan.

Vaak zijn deze nep-streams op voorhand te herkennen aan de grootte van het video bestand die bij de gevonden stream wordt getoond. Het is namelijk erg onwaarschijnlijk dat een film van rond de 2 uur van 4K kwaliteit met Dolby Atmos geluid kleiner is dan 1 GB. Dat zou ook op een heel erg beperkte kwaliteit duiden.

De stelregel is: zodra een film op een streamingplatform zoals bijvoorbeeld Netflix, HBO Max, Amazon Prime uit is, óf uit is gebracht in de VS op Blu-ray of DVD dan is de film ook op de box beschikbaar (met een Real-Debrid Premium account).

Kijk je naar een XVID Codec of een soortgelijke melding als je een film afspeelt? Dan is het een signaal om nog even geduldig te zijn en wellicht de film op je watchlist te zetten voor later.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.