Problemen met veel streams, wachten op automatische update

breakingnews

Update 17 november: Er zijn inmiddels veel automatische updates uitgerold die het onderstaande probleem hebben opgelost. Lees hier meer.

Sinds begin november 2017 zijn een aantal leveranciers van streams niet meer benaderbaar door de verschillende Kodi Add-ons. Hierdoor leveren Add-ons op dit moment minder goede streams. Wat er vervolgens overblijft zijn streams die helemaal niet opstarten, lagere kwaliteit streams (geen 1080P), streams met autorisatie verzoeken (wat ik niet aanraad te doen) en streams met veel buffering issues. Dit bufferen ligt aan de overbelasting van de overgebleven servers die werken met de Kodi Add-ons.

De oorzaak dat veel streams niet werken is dat de websites waar de streams vandaan komen steeds wijzigingen doorvoeren zodat je de streams alleen daar kan kijken. Dit is in verband met (reclame) inkomsten die deze websites verliezen door het direct streamen. Daardoor hebben de add-ons in Kodi continu updates nodig, hiermee weten ze op hun beurt deze maatregelen te omzeilen. Add-ons lopen hierdoor dus vaak achter de feiten aan. Hierdoor varieert het aanbod van streams en soms zodanig dat het moeilijk is om een goed werkende stream te vinden.

gvideo_logo

Ook komt het soms voor dat sommige routes voor goed ophouden, zoals recentelijk GVIDEO streams. Bij Google is er een aanpassing doorgevoerd met als gevolg dat deze streams sneller verwijderd worden. Ook is de toegang tot deze streams ingewikkelder geworden, het is nu alleen met behulp van een Google inlog mogelijk waardoor het kijken van streams niet meer anoniem is. Het is hopelijk een kwestie van een paar dagen totdat de ontwikkelaars van de Kodi add-ons een oplossing hebben gevonden en weer goede streams kunnen aanbieden.

In het algemeen is het rond streaming met Kodi vaak een kwestie van tijd. Voor elke streamingbron die offline wordt gehaald komen er op den duur twee voor terug.

real_debrid_logo

Als alternatief kan je voor een relatief klein bedrag toegang kopen tot premium streams bij een dienst die Real-Debrid heet. Deze dienst zorgt ervoor dat de stream websites inkomsten hebben en dat je in ruil hiervoor de beste kwaliteit streams krijgt, die daarnaast erg snel laden.

Hiermee is de software praktisch niet meer afhankelijk van updates van Add-ons die steeds weer nieuwe bronnen moet benaderen. Er is immers één bron die dan betrouwbaar is. Dit scheelt veel frustratie. Het is niet duur (16 Euro voor 180 dagen) en erg de moeite waard. Lees meer over Real-Debrid en hoe je een account hiervoor regelt en instelt op je box op dit artikel over Real-Debrid op de MediaStax website.

2 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.