Wat de doen als het volgens de box 1970 is?

backtothefuturelogo

Als er een probleem is met de box, kijk dan in rechter bovenhoek naar de datum die de box aangeeft. Staat deze niet goed, dan is dit een sterke indicatie dat de box geen internetverbinding heeft.

De box haalt de tijd namelijk op via het internet. Als de box geen (goede) internet verbinding heeft dan valt de box terug op een datum in het verleden, meestal is dit: 1 januari 1970 01:00. Aangezien vrijwel alle addons van Kodi een internetverbinding vereisen zal je veel foutmeldingen krijgen als je de box verder gebruikt.

De oorzaak ligt vaak aan je internet verbinding. Controleer dan het volgende in het geval je een bedrade verbinding hebt:

  • Check of de internet kabel goed in de box en in de router zit
  • Probeer de kabel in een andere poort van je router te steken
  • Herstart je router

In het geval dit vaak voorkomt met een draadloze verbinding, raden we aan over te stappen op een bedrade verbinding. Kennelijk kan de box geen goede verbinding maken met het draadloze netwerk.

Als het bovenstaande allemaal niet heeft geholpen probeer dan de volgende instelling te veranderen:

  • Ga in het hoofdmenu naar onderen naar: Settings (klik er niet op). Of bij oudere boxen met Kodi 15 of lager naar rechts naar: Programs (klik er niet op)
  • Ga naar het submenu door op de rechter pijl te drukken en ga naar: LibreElec Configuration (klik daar wel op). Bij oudere boxen ga in het submenu onder Programs naar: OpenElec OS
  • Vervolgens ga naar de instellingen voor: Netwerk
  • Bij NTP Servers, stel bij timeserver #1 het volgende in: pool.ntp.org

Dit zorgt ervoor dat de box bij een specifieke server de tijd ophaalt. Soms wil dit het probleem oplossen omdat de standaard ingestelde server om onbekende redenen niet bereikt kan worden vanaf je netwerk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.