De box is vastgelopen en start niet meer op

 

De box heeft een vastloper opgelopen als het één van de volgende dingen doet direct na het opstarten of inpluggen van de stroomplug in de box:

  • De box komt niet meer verder dan één van de bovenstaande schermen
  • Het scherm blijft helemaal zwart of de box geeft geen signaal
  • Er verschijnen allemaal letters over het scherm en hij doet verder niets

Met name oudere boxen van het type MX zijn hier heel gevoelig voor. Dit is te wijten aan hoe de hardware van de box om gaat met het geheugen in combinatie met het feit dat het NAND geheugen van deze box onderhavig is aan slijtage. Dit is in latere modellen flink verbeterd. Als dit probleem voorkomt bij het oudere MX model dan kan dit verholpen worden, maar ervaring is dat dit uiteindelijk na verloop van tijd terug weer komt.

Voorkomen is natuurlijk beter als genezen, volg de volgende tips in het vervolg om dit probleem te voorkomen:

Er is helaas niets wat u kunt doen en de box heeft een herinstallatie nodig. Neem contact met MediaStax en we plannen een herstel in. Voor MediaStax klanten valt dit binnen de garantie.

Heb je een box van een andere leverancier? Neem dan contact op met de oorspronkelijke leverancier. Boxen die afkomstig zijn van andere partijen kunnen andere hardware hebben waardoor een herstelpoging de box meer stuk kan maken. Lees hier meer over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.