Tip: Laat na het opstarten de box even 2 minuten met rust

haastige_spoed_tegel

Voorkom frustratie en in het ergste geval vastlopers van de box, soms zodanig dat de software niet meer wil opstarten. Laat de box even 1 tot 2 minuten met rust nadat de box is opgestart.

Wat doet de box direct na het opstarten?

Vlak nadat de box wordt aangezet is de box op de achtergrond erg druk met het ophalen van allerlei informatie, zoals het laatste weer bericht, maar ook allerlei updates van de addons. Daarom raden we aan even geduld te hebben en niet direct een film of een serie gaat kijken, maar even een tijdje te wachten.

Je ziet dan in deze periode linksboven in het menu misschien wat berichtjes voorbij flitsen van addons die worden bijgewerkt en soms dat er naar nieuwe afleveringen van TV series wordt gezocht. Laat de box even met rust en laat het zijn ding doen. Dit voorkomt frustratie, want de box is even druk bezig, maar ook mogelijke vastlopers van de software. Dit is vooral van toepassing als de box een tijdje niet gebruikt is, dan zullen er meer updates verwerkt moeten worden.

Wat kan er gebeuren als je te snel gaat?

Het komt nogal eens voor dat men te snel een film, serie of andere addon wilt gebruiken terwijl de box erg druk is. Hierdoor gaat het voor sommige gebruikers niet snel genoeg en men denkt dat de box niet meer reageert en vast is gelopen. Op de achtergrond doet de box nog allerlei dingen, zoals de software bijwerken. Als de gebruiker dan de box uitzet, loopt men een verhoogde kans dat de software niet goed is bijgewerkt waardoor in het ergste geval de box in zijn geheel niet meer opstart.

Conclusie

Heb wat geduld na het opstarten, dit levert je een betere ervaring met de box en hiermee voorkom je veel problemen.

check_mark

One comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.