Nieuw model box bij MediaStax: MXIII KODI Linux Box (Quad Core, 2GB/8GB)

De MX III box met afstandsbediening

De MX III box met afstandsbediening

Vanaf april 2015 is er naast het vertrouwde Dual Core model een Quad Core model van de Smart TV box beschikbaar bij MediaStax. Deze hardware heeft succesvol een grondig test traject doorstaan en voert dezelfde Linux en KODI software als de Dual Core versie van de box. Ten opzichte van het Dual Core model, draait de software op deze box sneller en zullen streams net iets vlotter opstarten. De vertrouwde MediaStax software configuratie is verder is gelijk aan die van het Dual Core model.

Samengevat zijn dit zijn de verschillen met het Dual Core model:

 • Betere prestaties:
  • Snellere Quad Core processor met zijn 2.0 GHz kloksnelheid (Dual Core model is 1,5 GHz)
  • Dubbele hoeveelheid interne geheugen van 2GB
  • Betrouwbaarder type intern geheugen (eMMC Flash) in vergelijking tot het NAND Flash geheugen van het Dual Core model
 • Box is op de toekomst voorbereid:
  • Hardware kan technisch de nieuwe 4K resolutie aan, de software nog niet maar wordt wel in de loop van dit jaar nog verwacht. Natuurlijk komt dit pas uit de verf met nieuwere 4K TV’s en de beschikbaarheid van 4K streams.
 • Aangepaste aansluit mogelijkheden:
  • Aansluiting op versterker is eenvoudiger via een optische kabel
  • De box heeft slechts 2 USB 2.0 aansluitingen, in vergelijking met de 4 die het Dual Core model heeft.
  • De box leest nu Micro SD kaartjes in plaats van SD kaarten. Dit zijn dezelfde kleine geheugenkaartjes die in je mobiel passen. Het voordeel hiervan is dat deze geheel in de box passen en er dus niet deels uit steken zoals het geval was bij het Dual Core model.
 • Snellere Wifi
  • De box heeft een betere Wifi chip aan boord heeft (kan volgens specificatie met 2,4 GHz als 5.0 GHz signalen van nieuwere Wifi routers om). Dit zorgt voor een snellere prestaties als de box via Wifi is aangesloten. We raden echter wel altijd aan om de box via een internetkabel aan te sluiten. Dit geeft altijd de beste resultaten.
 • Fysieke aan en uit knop:
  • Hiermee kan de box compleet mee worden uitgezet.

Meer details over de box zijn hier te vinden: KODI Linux Box (Quad Core, 2GB/8GB). De prijs van deze box is 130 Euro.

One comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.