Support: Fix voor het weerbericht, gebruik: Yahoo! Weather

yahooweather_icon

Heb je een box van voor 21 oktober? Dan kan het zijn dat er geen weer informatie meer doorkomt. Dit komt omdat de addon Weather Underground niet meer werkt. Dit komt omdat de website waar deze addon zijn informatie vandaan haalt is gewijzigd. Het is niet een probleem van de box, maar een algemeen probleem dat XBMC gebruikers wereldwijd hebben. Het weer icoon dat linksboven het scherm staat ziet er dan als volgt uit:

Niet-werkend-weer-addon

Gelukkig kan er een alternatieve weer informatie leverancier worden ingesteld via de volgende stappen:

 • Ga in het XBMC hoofdmenu rechts naar: Weather (klik hierop)
Niet werkende weer informatie
 • En ga met de pijltjestoetsen naar rechts om het rechter menupaneel te voorschijn te laten komen.
 • Selecteer hier: Settings 
 • Ga naar: Service for weather information (klik hierop)
Weer fix stap 2
 • Ga in het volgende scherm naar: Get More…
Weer fix stap 3
 • Kies: Yahoo! Weather (klik erop)
Weer fix stap 4
 • Druk op: Install
Weer fix stap 5
 • Druk op de afstandsbediening op de “Return” knop
 • Selecteer dan weer: Service for weather information
 • En kies nu: Yahoo! Weather
Weer fix stap 6
 • Selecteer vervolgens: Settings
Weer fix stap 7
 • Ga naar: Location 1
Weer fix stap 8
 • Tik de naam van je woonplaats in. Gebruik in het on-screen toetsenbord  de pijltjestoetsen en op je afstandsbediening. In het voorbeeld hieronder staat Den Haag in het Engels (The Hague), omdat er gebruik wordt gemaakt van een Engelstalige weer informatie leverancier.
Weer fix stap 9
 • Druk op: OK
 • En voila! Je hebt weer de laatste weervoorspellingen terug.
weer fixed

Update 4 november 2014:

De weer addon van Yahoo! Weather heeft ook kuren. Vaak laat deze de huidige temperatuur nog wel zien, maar er is geen voorspelling beschikbaar en het huidige weer icoon toont een streep. Dit probleem is vaak tijdelijk van aard en daarna werkt de addon wel voor een periode. Het blijft voorlopig even behelpen ben ik  bang. Het probleem ligt niet aan de box maar aan de code van de addon in combinatie van de online weerberichten service van Yahoo!. Het blijft ondanks deze nadelen nog steeds een beter alternatief dan de Weather Underground addon die nog steeds niet werkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.