Genesis menu op MediaStax SmartTV boxen

 

exclamination_mark

Update: Wat is er aan de hand met Genesis?

De afspeellinks die Genesis sinds eind 2015 aanbiedt zijn achteruit gegaan kwa kwaliteit. Veel aangeboden afspeellinks werken geheel niet, of werken niet goed en geven buffering problemen. Ook worden er vaak geen HD streams meer geleverd door Genesis. De oorzaak is het wereldwijde succes van Genesis, waardoor de aangeboden streams vaak overbelast raken. Daarnaast is de ontwikkelaar van de Genesis Add-on gestopt met het onderhouden van deze add-on. Hierdoor kan Genesis niet meer omgaan met wijzigingen aan de kant van streaming bronnen en worden er geen nieuwe streamingsbronnen meer toegevoegd. Als alternatief voor Genesis raad ik de add-on Stream All The Sources (SALTS) of Exodus aan. Deze wordt op nieuwe boxen standaard meegeleverd, geïntegreerd en wel in het hoofdmenu:

 

Oorspronkelijk bericht

Een MediaStax SmartTV box (die na 4 november 2014 is afgeleverd) bevat in het hoofdmenu van Kodi een Genesis menu. Het ziet er als volgt uit:

Genesis Menu

Het  Genesis menu van een MediaStax SmartTV box

Via Genesis kan je de laatste films en TV series on demand streamen. On demand betekend wanneer jij het wilt en zonder vervelende reclames. Vergeet het ouderwetse TV kijken op vaste tijdstippen en het missen van een gedeelte van een film of hele afleveringen van een TV serie. Deze optie op de box zal je TV belevenis voor altijd veranderen.

Boven het Genesis menu staan iconen met de volgende interessante snelkoppelingen:

 • Movie Genres:
  Zoek een film uit op basis van een genre.
 • Movies Watched Now:
  Laat je keuze van een film inspireren door wat andere gebruikers nu kijken en kies meteen een film om af te spelen.
 • In Theaters:
  Kijk welke films nu in de VS in de bios zijn uitgekomen. Als je geluk heb werkt een film, want het is natuurlijk wel een beetje vroeg.
 • Box Office by Year:
  Zoek een film uit op basis van de omzet die de film in een bepaald jaar heeft gemaakt. Met andere woorden: kies een kaskraker.
 • Shows by Network:
  Kies eerst een Amerikaans TV station, op basis van deze selectie krijg je een overzicht van TV series te zien die deze zenders uitzenden. Vanuit hier kan je (on demand) elke aflevering kijken.
 • Returning TV Shows:
  Welke TV series lopen dit seizoen nog? Doe hier bijvoorbeeld inspiratie op als je op zoek bent naar een nieuwe serie. Ook hier kan je direct afleveringen kijken.
 • Shows Watched Now:
  Naar welke series kijken andere gebruikers? Wederom kan je vanuit hier direct kijken.

Wil je meer informatie over de addon Genesis hebben? Bekijk dan de eerder gegeven tip om Genesis te gebruiken.

Voor eigenaren van boxen van voor 4 november 2014: dit nieuwe menu vervangt het iStream menu. We hebben deze keuze gemaakt omdat Genesis over het algemeen veel betere streams aanbiedt dan iStream. De aangeboden (HD) links werken vaak en daarnaast streamen ze vrij vlot. Vandaar de keuze voor de overstap. Overigens, is de addon iStream niet verdwenen van de box. Deze is te vinden als icoon in het Video menu.

7 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.