Tip: Probeer Genesis als alternatief voor iStream

genesis_icon

Sinds oktober 2014 heb ik heel erg goede ervaringen met de add-on Genesis. Genesis is net als iStream een add-on waarmee je films en TV series mee kan kijken. Genesis maakt de laatste tijd gebruik van wat betere video bronnen als iStream. Het verschil is te merken aan het feit dat de eerste keuze in de lijst, heel vaak ook de HD versie van de video, vrijwel direct werkt. Dit maakt het kijken van films en TV series een stuk minder een loterij, zoals dat wel eens kan voorkomen bij iStream.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Deze add-on staat standaard op de boxen die na 4 november 2014 zijn uitgerold als een menu item in XBMC (links van Videos). Op oudere boxen staat als meest rechter icoon ingesteld op het Video hoofdmenu in XBMC, zie onder:

Alternatieve addons voor streaming video

Heb je een box van na 9 oktober 2014, dan is deze add-on zodanig ingesteld dat hij gekoppeld is met je persoonlijke bibliotheek van films en TV series. Als je een film of TV serie wil toevoegen moet je simpelweg op de blauwe “Menu” knop op de afstandsbediening klikken. In het popup menuutje moet je vervolgens: “Add to Library” selecteren. Voor TV series heb je dan ook meteen een abonnement afgesloten. De box gaat dagelijks automatisch op zoek naar nieuwe afleveringen.

Laat in onderstaande poll weten welke add-on je voorkeur heeft!

 

Service & Support

Update 21 December 2015

Genesis is inmiddels erg populair geworden met als gevolg dat de streams die door Genesis wordt aangeboden vaak overbelast zijn. Ook blokkeren sommige sites die streams leveren Genesis waardoor de kwaliteit van het aanbod achteruit is gegaan. Ondertussen is er een andere add-on opgestaan die hetzelfde doet als Genesis (en meer!). Deze heet Stream All The Sources, afgekort: SALTS. Lees op mijn site hier meer over SALTS.

 

Verwijderen series en films uit persoonlijke bibliotheek

Dit voorbeeld gaat uit van de situatie dat je eerst TV series hebt toegevoegd in je persoonlijke bibliotheek in KODI via iStream. Daarna vind je dat de kwaliteit van de afspeellinks in iStream niet meer naar wens is. Je wilt deze verwijderen uit je bibliotheek zodat je via een andere add-on, in dit voorbeeld Genesis (maar het kan ook SALTS zijn), je series kan toevoegen aan je bibliotheek. Dan weet je namelijk zeker dat je afleveringen snel via Genesis kijkt en dan hoeft de box niet onnodig twee abonnementen op dezelfde serie te controleren. Het verwijderen van TV series uit je persoonlijke bibliotheek gaat via de volgende stappen. Het is ietwat lastig, maar wel goed te doen:

Stap 1) Verwijder verwijzing(en) naar TV serie uit bibliotheek:

 • Ga in het hoofdmenu naar: TV Shows (klik daarop)
 • Ga vervolgens naar de lijst van je series en kies een TV serie uit die je wilt verwijderen
 • Druk op de blauwe “Menu” knop op je afstandsbediening
 • Selecteer dan: Manage…
 • En kies vervolgens in het popup: Remove from Library

Als je meer series wilt verwijderen dan hoef je alleen maar de laatste 3 stappen per serie te herhalen.

Nu ben je er echter nog niet, want de box kijkt periodiek of er niet nieuw materiaal in het geheugen is gezet, bijvoorbeeld in het geval je een abonnement hebt genomen op een serie. Om een TV serie uit het geheugen te wissen volg de volgende stap.

Stap 2) Verwijderen TV serie(s) uit geheugen van de box:

 • Ga naar het hoofdmenu via de “Home” knop op de afstandsbediening
 • Ga naar rechts in het hoofdmenu naar: Programs (klik hier niet op!)
 • In het submenu hieronder ga naar: File manager
 • Staat hier al de folder: tvshows? Zo nee: volg de volgende extra stappen:
  • Selecteer: Add Source
  • Druk op de knop: Browse
  • Selecteer: Home
  • Selecteer de folder: tvshows
  • Ga naar: OK en nog een keer naar OK. Er is nu een folder tvshows toegevoegd aan de lijst
 • Ga naar de folder: tvshows
 • Selecteer de TV serie die je via iStream hebt toegevoegd en wilt verwijderen (zodat je deze later weer via Genesis kan toevoegen)
 • Druk op de blauwe “Menu” knop op je afstandsbediening
 • Selecteer dan: Delete

Als je meer series wilt verwijderen dan hoef je alleen maar de laatste 3 stappen per serie te herhalen.

Films verwijder je op een soortgelijke manier. In stap 1 ga je alleen maar naar Movies in het hoofdmenu en in stap 2 ga je naar de folder: videos (of volg je de extra stappen om deze ook toe te voegen).

4 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.