MediaStax software update: versie K25

De laatste versie van de MediaStax software is:

Versienummer: K25 (Kodi 17), 22 oktober 2018

Update 13 november 2018:

Na het uitvoeren van de K25 update, raden we aan bij Settings in het uitklapmenu de optie “Advanced Settings” te openen en hier vervolgens deze patch uit te voeren: Fixes for error messages after update to K25. Lees hier meer details over deze patch.

De volgende add-ons leveren op dit moment de beste resultaten met deze software:

 • Exodus Redux (nieuw)
 • Yoda (nieuw)
 • Gaia (verbeterd en werkt alleen in combinatie met een Real-Debrid premium account)
 • Magicality (nieuw)

We raden aan voortaan de bovenstaande add-ons te gebruiken en afscheid te nemen van de vorige favorieten: Placenta, Incursion en Neptune Rising. Deze add-ons worden namelijk niet meer onderhouden en zullen steeds slechter werken.

Heb je een vorige versie van de software, dan vind je hier informatie hoe je deze kan updaten. Het volledige overzicht van vorige MediaStax software versies is ook op de site te vinden, zodat je ook de vorige ontwikkelingen kan inzien. Deze software versie bevat de volgende wijzigingen:

Nieuw

1) Uitbreiding IPTV functionaliteit:

De IPTV functionaliteit is flink uitgebreid. Uiteraard is dit alleen te gebruiken voor degene die een IPTV aansluiting bij MediaStax afnemen. Deze is op de IPTV aanmeld pagina op de MediaStax website aan te vragen.

k25_iptv_menu

In het hoofdmenu kan je nu sneller navigeren naar de zenders en de Video On Demand content uit het IPTV pakket. De Video On Demand functie is flink verbeterd, de verzameling films en series die bij elke IPTV aansluiting wordt meegeleverd is nu beter te benaderen en af te spelen. Deze verbeteringen zijn mogelijk gemaakt dankzij een specifieke add-on die exclusief voor MediaStax boxen is ontwikkeld.

Alternatieve manier voor het bekijken van TV zenders

In het IPTV Channels menu kan je nu direct een land kiezen om een lijst van zenders in te zien:

quick_select_channels_by_country

Je ziet hier wat er nu en straks op de zenders speelt (in veel gevallen). Maar je hebt via deze methode geen uitgebreide programma gids ter beschikking.

Het is via het settings icoon (het tandwiel rechtsboven in het IPTV Channels menu) mogelijk de TV zenders alleen maar op deze wijze te bekijken en de uitgebreide programmagids functionaliteit uit te zetten:

De voor- en nadelen van het uitschakelen van de programmagids functionaliteit zijn:

Voordelen:

 • De box zal sneller opstarten omdat er tijdens het opstarten geen zender- en gids informatie meer wordt geladen.
 • IPTV functionaliteit is over het algemeen stabieler

Nadelen:

 • Er is geen gedetailleerde programma gids informatie over wat er nu en later te zien is, inclusief inhoud van programma’s
 • Er is geen Channel-up en Channel-down functie tijdens het kijken van TV. Je zal terug moeten gaan naar de zenderlijst (via de Return knop) en een andere zender moeten kiezen.

 

Video On Demand pakket beter af te spelen

Je kan direct met behulp van iconen in het IPTV Channels menu bladeren door diverse film categorieën. Het menu scrolt overigens rechts nog door naar meer categorieën/landen:

vod_movies_in_iptv_package

Elk categorie is herkenbaar aan een icoon en heeft een eigen bibliotheek functie. Je kan hier bladeren door jaartallen, genres, films met bepaalde ratings (op een schaal van 0 tot 10) en films op basis van filmreeksen waartoe ze behoren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ook kan je direct een aantal TV series vanuit het IPTV Channels menu benaderen. Het aanbod van films en series wordt regelmatig uitgebreid overigens.

vod_tvshows_in_iptv_package

Dankzij de MediaStax IPTV add-on wordt er veel extra informatie aangeboden over de films en series, zoals je gewend bent met andere add-ons. Door het VOD aanbod op deze manier te aan te bieden levert ook de volgende voordelen:

 • Afspelen van video is veel stabieler
 • Video is voor- en achteruit te spoelen
 • Video is te pauzeren
 • Ondertitels zijn te activeren of op te zoeken (indien beschikbaar)
 • De box onthoudt wat je hebt gekeken en waar je bent gebleven.

Vanuit de programmagids werkt dit niet omdat deze functionaliteit en de videospeler alleen op live streams is gericht waar pauzeren en voor- en achteruit spoelen niet mogelijk is.

 

2) Gaia is gefixt, werkt nu alleen met Real-Debrid:

gaia_icon

In de zomer is door de ontwikkelaars van Gaia een grote update uitgerold van versie 2 naar 3. Hierdoor gingen echter veel settings verloren, waardoor Gaia op de box niet goed bruikbaar werd. Gaia zocht na deze update heel erg lang naar streams. Dit probleem is in deze release gefixt.

Gaia werkt echter nu alleen in combinatie met een Real-Debrid premium account. Hiermee kan deze streams afspelen die vanaf Torrent websites afkomstig zijn, zonder gebruik te maken van het BitTorrent protocol. Je bent dus niets aan het uploaden en hebt beschikking over de beste video streams, waaronder veel 4K films, BluRays en 3D versies. Zonder een Real-Debrid account kan deze add-on ook gebruikt worden maar dit levert natuurlijk niet deze premium streams op.

Deze add-on is erg ingewikkeld om goed in te stellen, gelukkig heeft MediaStax het meeste werk voor je gedaan. Er is echter nog de volgende handmatige actie nodig om Gaia aan de praat te krijgen na de update:

 • Ga in het hoofdmenu naar: Video Add-ons
 • Klik op het Gaia icoon
 • Ga naar beneden naar: Tools
 • Ga vervolgens naar: Settings
 • Bij de popup “Gaia – Settings” kies: Advanced
 • Ga bij de Gaia Settings naar de optie: Accounts
  • Vink hier bij RealDebrid de volgende optie aan: Enabled
 • Ga naar de opties voor: Scraping
  • Bij Debrid Cache Inspection, sta op de optie: RealDebrid en vink deze aan (zodat de knop groen wordt)
 • Ga naar de opties voor: Providers
  • Bij General Providers, sta op de optie: RealDebrid en vink deze aan (zodat de knop groen wordt)
 • Ga naar de opties voor: Streaming
  • Bij Torrent Streaming, sta op de optie: RealDebrid en vink deze aan (zodat de knop groen wordt)
  • Bij Hoster Streaming, sta op de optie: RealDebrid en vink deze aan (zodat de knop groen wordt)
 • Sla de instelling op door met de afstandsbediening naar links een aantal keer te gaan en navigeer naar de OK knop onderaan het settings scherm en druk hierop

De add-on is, zoals altijd, volledig geïntegreerd in de MediaStax software, dus deze is te gebruiken in het Featured menu, het Trakt menu en de Real-Debrid- en taalinstellingen worden centraal aangepast via de betreffende settings iconen in het Settings menu.

 

3) Nieuwe add-ons: Exodus Redux, Yoda en Magicality

De ontwikkelingen binnen Kodi gaan hard. De populaire addons Placenta, Incursion en Neptune Rising worden niet meer doorontwikkeld. Hierdoor zijn ze steeds slechter gaan werken. Dit merk je aan het aanbod van streams, dit worden er steeds minder en van mindere kwaliteit. Ook zal na verloop van tijd meer functionaliteit uitvallen zoals de werking van bepaalde film- en TV serie overzichten.

Gelukkig zijn er nieuwe add-ons die wel updates krijgen waardoor ze werken op dit moment. Deze add-ons zijn:

 • Exodus Redux : De code van de bekende add-on uit het verleden Exodus is door een nieuwe ontwikkelaar opgepakt en heeft een grote update gehad.  Deze zoekt nu het grondigst en levert op dit moment de beste streams.
 • Yoda: Deze add-on is ook gebaseerd op Exodus en zoekt redelijk goed naar streams
 • Magicality: Deze add-on is gebaseerd op Neptune Rising

Deze add-ons zijn, zoals altijd, volledig geïntegreerd in de MediaStax software, dus deze zijn te gebruiken in het Featured menu, het Trakt menu en de Real-Debrid- en taalinstellingen worden centraal aangepast via de betreffende settings iconen in het Settings menu.

 

Fixes en tweaks

Met deze update worden instellingen nu automatisch meegenomen naar de nieuwe versie. Er zal een backup worden gemaakt van belangrijke instellingen en deze worden na installatie van deze update weer teruggezet. Hierdoor hoef je niet meer Trakt, Real-Debrid, je geluid en taalinstellingen te wijzigingen. Ook je IPTV aansluiting wordt meegenomen.

tools

 • Een bug rondom het wijzigen van de taalinstellingen is gefixt. Op sommige boxen gaf dit namelijk een foutmelding zodra men de taalinstellingen ging aanpassen met behulp van het Language Settings optie, op de Settings pagina in het hoofdmenu.
 • Bij het deactiveren van een IPTV aansluiting loopt de box nu niet meer vast.
 • YouTube toont overzichten van video’s in een raster van screenshots en informatie over de video’s. Ook is er een fix doorgevoerd waardoor soms deze add-on vastliep.
 • Er is een grote schoonmaak uitgevoerd om de gebruikservaring te verbeteren.  De onderstaande add-ons, die het inmiddels niet goed meer werken, zijn verwijderd uit de software configuratie:
  • Dumpert
  • Falcon
  • FlixNet
  • Genesis Reborn
  • Maverick
  • Median
  • Project M
  • Rebirth
  • Showbox Arize
  • Spinzflix
  • Star TEC
  • Wolfpack

Direct na de update kan de box tijdelijk even traag zijn. Laat de box vooral even zijn ding doen, hij is namelijk allerlei bestanden aan het ophalen (zoals onder andere iconen). Dit zal een eenmalige vertraging zijn direct na de update.

 

 

One comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.