Exit Exodus en SALTS? Welkom Elysium!

Update 2020: Dit betreft een verouderd bericht. Alle hierin genoemde add-ons werken inmiddels niet meer. Add-ons komen en gaan met Kodi. Gelukkig wordt de software op MediaStax boxen actief onderhouden en er komen regelmatig software updates uit met daarin geheel nieuwe verzameling van add-ons, instellingen en functionaliteit. Sinds begin 2018 kan je grote software updates eenvoudig zelf op de box uitvoeren met een druk op een knop. Het onderstaand voorbeeld geeft aan waarom je beter af bent met de beheerde software op een moderne MediaStax box. Hiermee heb je een box die simpelweg werkt en waarbij je niet zelf ingewikkelde stappen moet volgen om het werkend te houden.

exodus_salts_out_of_order

Einde van Exodus en SALTS

Wellicht heb je het al gemerkt, maar de add-ons Exodus en SALTS werken de laatste tijd (niet) goed. Dit is het gevolg van de rechtzaak die loopt tegen het ontwikkelaarscollecties TV Addons. Dit heeft als gevolg dat de websites waar Exodus en SALTS de updates vandaan halen offline zijn. Exodus update niet meer en dit is te merken aan het feit dat er minder HD streams te vinden zijn. Ook werkt de koppeling met met Trakt.tv niet meer, zowel bij Exodus en SALTS. Dit heeft als gevolg dat SALTS helemaal niet meer opstart en foutmeldingen geeft. SALTS is 100% afhankelijk van Trakt, ook als je geen account hebt gekoppeld.

Ik raad aan de add-on Indigo te verwijderen van de box. Lees hier hoe. Deze add-on bevat diverse tooltjes en heeft een verbinding nodig met de TV Addons website, die permanent offline is gehaald. Deze add-on gaat dus niet werken.

specto_fork_logo

Op dit moment werkt de add-on Spectro .. Fork nog het beste op de box. Deze is op Kodi 16 te vinden als snelkoppeling in het Video add-ons menu.

Elysium

Gelukkig is de Kodi software erg flexibel van opzet. Dit geeft de mogelijkheid voor andere ontwikkelaars om het gat te vullen dat het uitvallen van Exodus en SALTS achter laat. Zo is een goed alternatief de nieuwe add-on Elysium.  Een nadeel van Elysium is dat deze geen Trakt ondersteuning biedt. Wel is het mogelijk om films en series toe te voegen aan je favorieten of je locale Kodi bilioteek. Dit was niet mogelijk met Exodus. Overigens staat het wel in de planning van de ontwikkelaars van Elysium om Trakt te ondersteunen.

Elysium_icon

Je kan zelf Elysium installeren aan de hand van de volgende instructies:

Op een computer of laptop:

Op de box:

 • Ga in het hoofdmenu helemaal naar onderen naar: Settings (klik er niet op)
 • Druk op de rechterpijl op je afstandsbediening om het menu uit te klappen, kies hier: Add-on browser
 • Kies hier: Install from zip file
 • Kies de USB stick (staat vaak aangegeven als een naam dat begint met sda1-usb, of iets dergelijks)
 • En selecteer het bestand: repository.elysium-2017.06.10.zip (zorg dat precies dit bestand ge-highlight is)
 • Ga naar de OK knop onderaan het pop-up scherm. (Je komt daar door op de pijl naar links te drukken op de afstandsbediening) en druk op: OK
 • Ga vervolgens naar: install from repository
 • Kies: Elysium repo
 • Ga naar: Video add-ons
 • Kies daar: Elysium
 • En druk op: Install

De nieuwe Elysium add-on vind je dan als je in het hoofdmenu naar Video add-ons gaat er op het kleine Play icoontje drukt rechts in beeld. Mocht het niet lukken om succesvol Elysium te installeren dan kan je deze alternatieve installatie stappen volgen.

Deze add-on voeg je toe als snelkoppeling in het video add-ons menu door de volgende stappen te volgen (geldt voor de situatie in Kodi 16 op MediaStax boxen):

 • Ga in het hoofdmenu naar: Video add-ons
 • Ga naar het kleine Play icoontje rechts in beeld (en klik erop)
 • Scroll naar de add-on: Elysium (klik er niet op)
 • Druk op de afstandsbediening op de menu knop
 • Kies in het uitklapmenu links: Super Favourites
 • Selecteer in het pop up menu: add to Super Favourites
 • Kies de folder: Super Favourites
 • Vervolgens kies: Videos menu
 • En ga naar de OK knop onderaan en druk erop

Ververs het menu door:

 • In het hoofdmenu druk op de afstandsbediening op de pijl naar links om het power menu te tonen
 • Kies hier het icoon: Reload skin (rechts)

Je zal een voortgang indicator zien en als deze klaar is wordt de snelkoppeling van Elysium ook getoond onder Video add-ons.

Vooruitblik

MediaStax is bezig nieuwe software aan het opstellen met een nieuwe verzameling van add-ons die op dit moment het beste werken. Zodra deze gereed komt er een bericht op de site en op de nieuwsticker onderaan in beeld op de box. Hier zitten een aantal nieuwe add-ons bij die geen last hebben van de recente “shake-down”. Hier zal de add-on Elysium in worden opgenomen.

Op deze site zal ook de procedure worden beschreven hoe je de box kan updaten. Uitgangspunt hierbij is dat je zelf de update kan uitvoeren, mits je natuurlijk een MediaStax box hebt. Boxen die van andere leveranciers afkomstig zijn kan ik helaas niet ondersteunen.

Update (27 juni 2017):

De nieuwe software configuratie is ondertussen beschikbaar voor MediaStax boxen! Meer details over deze nieuwe software configuratie zijn in dit bericht te vinden.

2 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.