Veel add-ons met livestreams zijn gestopt

tvaddons_lawsuit_dish

Rechtszaak tegen TV Addons

Het Amerikaanse bedrijf Dish Network, een bedrijf voor satelliet TV, is in juni 2017 een rechtszaak begonnen tegen de groep ontwikkelaars die zich verzameld hebben onder de naam TV Addons. Het directe doelwit van de rechtszaak is de add-on ZemTV waarmee veel live TV en sport mee te zien was. Door deze rechtszaak zit de schrik er goed in voor een aantal Kodi add-on ontwikkelaars. Hoewel de ontwikkelaars vrij anoniem te werk gaan zijn sommige gezwicht en gestopt met het ondersteunen van hun add-ons en een aantal hebben hun add-ons direct onklaar gemaakt.

De add-ons die hierdoor niet meer werken betreffen primair add-ons waarmee je live TV zenders kon kijken. Hiervan was de betrouwbaarheid van de streams altijd lager dan de on-demand streams die je via Kodi vindt voor films en TV series. Om precies te betreft dit de volgende add-ons:

  • 1Channel
  • Phoenix
  • Navi-X (die was vorige maand al gestopt, voelde kennelijk de bui al hangen)
  • UK Turks Playlists: hiermee was met name veel Turkse live TV mee beschikbaar
  • ZemTV, deze werd met name gebruikt om live sport op te kijken via sport365.live en voor het bekijken van live Hindi zenders.
  • cCloudTV

Lees hier meer over de verschillende add-ons die gestopt zijn of problemen ondervinden op dit moment door de uitgebroken paniek onder ontwikkelaars:

Effect op Exodus en SALTS

Exodus ondervindt hierdoor ook problemen. De zaak levert extra publiciteit voor Kodi add-ons met als effect dat er veel meer downloads zijn van Exodus. Hierdoor lukt het automatisch updaten van Exodus vaak niet vanwege het hoge verkeer op de servers waar de add-on code vandaan komt. Omdat de leveranciers van streams steeds een kat en muisspel spelen moeten add-ons vaak updates verwerken om bij te blijven. Als de add-on niet regelmatig wordt bijgewerkt gaat deze vanzelf niet meer goed werken. Naar verwachting is het een kwestie van geduld totdat deze weer werkt. Wat hierbij niet helpt is dat Exodus wordt doorontwikkeld door ontwikkelaars van TV Addons. Dezelfde partij die aangeklaagd is.

De ontwikkelaar van SALTS is overigens gestopt met de doorontwikkeling van de add-on. Het is even wachten totdat iemand dit overneemt op dit moment zodat er weer updates uitkomen.

Voorlopig beste alternatief

We raden je aan om uit tijdelijk uit te wijken naar de add-on “Specto … Fork”. Deze  werkt op dit moment nog het beste. Het is overigens een doorontwikkeling van de Genesis add-ons van een tijd geleden. Een anonieme ontwikkelaar heeft het onderhoud ervan doorgezet. Deze add-on werkt overigens ook samen met Trakt. Deze add-on is op de boxen met Kodi 16 te vinden in het menu Video add-ons. Mocht je deze add-on niet op je box hebben, dan zijn hier de installatie instructies te vinden voor Specto.

specto_fork_logo

One comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.