Nieuwe MediaStax software configuratie (J16)

MediaStax blijft innoveren en komt met een oplossing voor de huidige problemen rondom het niet (goed) werken van de meest populaire add-ons op Kodi op Kodi boxen. De oplossing bestaat uit een geheel nieuwe software configuratie van add-ons en instellingen met hierin de volgende innovaties:

Het Featured menu: content first

Het eerste menu item (Featured) toont direct de laatste films en series. Als je hier op een film of serie klikt dan krijg je uitgebreide informatie te zien, zoals: acteurs, trailers, eventueel reeks van films waartoe het behoort (bijvoorbeeld het Marvel Universe) en reviews. Je kan met dit menu door film suggesties en acteurs heen bladeren om ideeën te op doen wat je met de box kan kijken.

Wat dit menu uniek maakt is dat het los staat van de add-ons voor het afspelen (zoals Exodus). In de vorige versie moest je namelijk eerst uitkiezen met welke add-on je ging streamen. Nu staan de films en series centraal, daar draait het immers om, de keuze voor de add-on die je hiervoor wilt gebruiken is secundair.

Als je een keuze hebt gemaakt dan heb je in principe twee mogelijkheden voor het afspelen:

  1. Je drukt op de Play knop in het menu. Er zal er in een pop-up de betreffende add-ons staan die je kan gebruiken, waaronder Elysium, Bob en (een enigszins verbeterde) Exodus.
  2. Je kiest direct het betreffende icoon van een add-on die je wilt gebruiken. In het geval je een specifieke voorkeur hebt voor een add-on is deze route sneller.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Terugkeer van de favorieten op de box

Vanuit de informatie pagina’s in het Featured menu kan je direct film of serie in de bibliotheek op de box plaatsen. Je hoeft dus geen account meer bij Trakt aan te maken, je kan je favorieten direct op de box vastleggen.

add_movie_to_library

Een film toevoegen aan je favorieten (movie library)

De eerste keer dat je dit doet zorgt er meteen voor dat aan het hoofdmenu een nieuwe optie wordt toegevoegd: Movie Library of TV Show Library. Dit scheelt je de volgende keer weer zoeken naar de film die je later wilt kijken of de serie die je volgt.

Met het afspelen vanuit deze bibliotheek zal er gevraagd worden via welke add-on je dit wilt doen. Je bent dus niet meer afhankelijk van een specifieke add-on om te kijken. Hierdoor is de box voorbereid op mogelijke wisselingen in add-ons.

Het werken met een bibliotheek op de box werkt overigens sneller dan je verzameling online beheren met Trakt. Hier moet de box telkens informatie op het internet opvragen. Nadeel echter is dat je deze bibliotheek op de box staat en niet over andere boxen gedeeld kan worden.

Aanpassingen Trakt integratie

Heb je een account bij Trakt.tv om je verzameling films en series mee bij te houden? In dat geval zal het je opvallen dat in het hoofdmenu het item “My Collection” niet meer wordt getoond. Dit is gedaan met het uitgangspunt om het menu overzichtelijk te houden voor de meeste gebruikers.

Geen zorgen, je kan via een eenvoudige setting het nieuwe My Trakt menu activeren. Dit menu toont nu meer knoppen bovenin het menu om door je collectie te browsen. Ook
Bij het afspelen van video krijg je de keuze via welke add-on je dit wilt doen. Het is niet meer direct gekoppeld aan Exodus.

MyTrakt_menu

Nieuwe verzameling add-ons

De software bevat een nieuwe verzameling van add-ons voor:

  • het streamen van films en series, inclusief aanbod van 4K en 3D content
  • live streams van TV kanalen en sport
new_addons

Software updaten

Je komt in aanmerking voor een gratis update als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

1) De box is afkomstig van MediaStax

Dit zal gecontroleerd worden op basis van het MAC adres van de box. Hiermee kan worden vastgesteld welke hardware je box precies bevat en of het überhaupt een MediaStax box betreft. Het MAC adres van de box vind je op de volgende manier:

  • Ga in het hoofdmenu naar onderen naar: System
  • Ga hier naar rechts en kies: System info
  • Ga vervolgens naar: Network (in dit scherm wordt het MAC adres van de box getoond)

2) De box draait nu op Kodi 16

Deze update is alleen mogelijk als de box Kodi 16 draait. Indien de box een eerdere versie van Kodi draait dan moet deze geüpgrade worden. Je herkent een oudere versie van Kodi op MediaStax boxen aan het hebben van een horizontaal hoofdmenu. Je kan je hier aanmelden voor een upgrade naar Kodi 16. Bij deze update zullen we overigens meteen de laatste software configuratie installeren. Kortom, deze update kan je niet zelf uitvoeren en er zijn kosten aan verbonden (10 Euro, exclusief verzendkosten).

Voldoet je box aan beide voorwaarden? Gebruik het onderstaande formulier om de update instructies te ontvangen.

 

3 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.