Aerial Video screensaver heeft een bug, vervang deze

aerial-video-screensaver-icon

Heb je een box met daarop de Aerial Video screensaver (bekend van de AppleTV)? Dit herken je als je bijvoorbeeld de volgende beelden ziet als de box een tijdje niet in actie is geweest:

Deze bewegende screensaver toont oogverblindende landschappen vanuit de lucht, gefilmd met langzaam vliegende drones op locaties als Hawaï, Londen, New York, San Francisco en China. Op basis van het tijdstip worden video’s getoond van dag- of nacht. De beelden zijn mooi en rustgevend en veranderd je TV in een bewegend schilderij.

Helaas heeft deze fraaie screensaver een bug waardoor de box in sommige gevallen kan crashen. We raden aan deze screensaver voorlopig niet te gebruiken en andere in te stellen. Hopelijk komt de ontwikkelaar met een fix voor dit probleem. Echter deze Add-on wordt niet meer actief onderhouden.

Een andere screensaver selecteren doet men door de volgende stappen te volgen:

  • Na in het hoofdmenu naar: System (klik hier op)
  • Kies hier: Appearance
  • Selecteer vervolgens: Screensaver
  • Kies een andere screensaver bij: Screensaver mode (bijvoorbeeld: Digital Clock Screensaver)

Dit scheelt ook de nodige dataverkeer als je de box niet gebruikt, want de Aerial Video screensaver streamt deze HD beelden continue als de box aanstaat. Ook wordt de box minder warm omdat deze niet meer continue aan het streamen is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.