Nieuwe high-end box: de Q-Box, de vervanger van de MXIII-G

Het MXIII-G model wordt niet meer verkocht, het nieuwe en verbeterde Q-Box model komt hiervoor in de plaats als high-end model. Deze box is goed door een uitvoerig test traject gekomen en bevat uiteraard ook de door MediaStax op maat samengestelde Linux en Kodi software configuratie zodat de box optimaal werkt.

De Q-Box box heeft een verbeterde S905 64 Bit Quad Core processor. Deze levert betere prestaties door de verbeterde chip architectuur. De totale kloksnelheid van deze processor is hetzelfde als het vorige model (2.0 GHz). Ook blijft het werkgeheugen van 2 GB en het opslaggeheugen van 16 GB hetzelfde. De performance van deze box is veel hoger dan instap model, de MXQ box. De prijs van het nieuwe Q-Box model blijft gelijk aan het oudere MXIII-G model, namelijk: 130 Euro.

 

Technische verschillen

De verschillen in technische specificaties tussen de modellen zijn weergegeven in deze tabel:verschil-q-box-en-mxiii-g

Grotere afstandsbediening

mediastax-q-box-afstandsbediening

Dit model wordt geleverd met een afstandsbediening met veel bedieningsopties voor Kodi. De knoppen bedienen direct de basis afspeelfuncties in Kodi, zoals play/pauze, stop, voor– en achteruit spoelen. Op de MXQ box zijn de aantallen knoppen en daardoor de bedieningsmogelijkheden erg beperkt (de rode knop is hier stop en groene is play/pauze).

De volgende geavanceerde Kodi functies zijn direct via de afstandsbediening van de Q-Box te benaderen, zoals:

 • Rood (Kodi): ga terug naar het Kodi hoofdmenu
 • Groen (Apps): ga direct naar je Add-on browser
 • Geel (Video): ga direct naar Exodus
 • Blauw (Web): ga direct naar het System info scherm
 • Setup: direct naar het Kodi systeem instellingen menu
 • Zoom: stel het beeldformaat anders in (om zwarte balken te doen verdwijnen)
 • Bookmark: Ga direct naar favorieten in Kodi
 • AV: toon technische informatie over de stream
 • Subtitle: kies direct een andere ondertiteling
 • Audio: stel de audio vertraging in, indien de stream wat achter/voor loopt
 • 16:9: Stel beeldverhouding in
 • Repeat: Stel herhaald afspelen in
 • A/a: stel de timing van de ondertiteling af, indien deze voor/achter loopt

Langere ondersteuning

Software ontwikkelaars zullen de 64 bit Amlogic S905 processor naar verwachting langer ondersteunen. Dit betekent dat hier meer software updates in de toekomst voor uit komen. Denk hierbij aan nieuwere Linux en Kodi versies.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.