Upgrade service MediaStax boxen

Alle verkochte typen boxen van MediaStax zijn te updaten. Het oude MX model echter moet terug naar MediaStax voor een update omdat de update procedure complex en risicovol is. De overige modellen kunnen aan de hand van instructies die je per email krijgt worden voorzien van een update. Deze instucties krijg je pas nadat je het fomulier onderaan de pagina hebt ingevuld. Op basis van deze gegevens kan bepaald worden welke exacte chip in de box zit. Dit om te voorkomen dat de verkeerde instructies worden verzonden en de box vastloopt.

Laatste Kodi versie

De laatste versie die beschikbaar is op MediaStax boxen is Kodi versie 17 (Krypton), de versienummer van de laatste software configuratie is K18. Meer details over deze versie, inclusief details over de software inrichting die MediaStax hierbij levert vind je op dit bericht over de meest recente versie van de software die wordt uitgerold op de box.

Heb je een oudere versie?

Draait je box op een oudere versie dan Kodi 16? Dan is het hoog tijd om de box te laten updaten! Veel Add-ons op deze software werken inmiddels niet meer, voornamelijk omdat de set van add-ons die hierbij werden geleverd verouderd zijn, niet meer updaten en daardoor niet meer werken. Een update van de versie van Kodi gaat niet automatisch. Vergelijk het maar met een update van Windows (bijvoorbeeld van Windows 8 naar 10).

Je kan je versie van de Kodi software met de volgende stappen controleren:

Ziet je hoofdmenu op je MediaStax box er als volgt uit:

Videos menu
 • Ga in het hoofdmenu naar rechts naar: Programs (klik er niet op)
 • In het submenu daaronder ga naar: System information
 • Rechtsonder is de exacte versie van de software af te lezen, bijvoorbeeld: XBMC 13.2 of Kodi 15.2

Ziet je hoofdmenu er zo uit:

exodus-menu

Dan draait je box op Kodi 16.

Ziet je hoofdmenu er zo uit?:

Featured_menu

Dan is het mogelijk dat de box op Kodi 16 draait. Kodi 17 wordt namelijk vanaf 15 december 2017 uitgerold op nieuwe boxen of als updates. Controleer de versie van Kodi met behulp van de volgende stappen:

 • Ga in het hoofdmenu naar onderen naar: Settings (klik er niet op)
 • Druk op de afstandsbediening op de pijl naar rechts om het uitklapmenu te tonen
 • Selecteer hier: System information
 • Rechtsonder is de exacte versie van de software af te lezen, bijvoorbeeld: Kodi 16.1

Draait je box onder Kodi 16 dan adviseren we je box te updaten naar de laatste software configuratie zodat de box is uitgerust met de laatste set van add-ons en settings.

Overigens Kodi 17 installaties zijn te herkennen aan een Settings menu dat er als volgt uit ziet:

Settings_menu

Updaten van de oude MX Box

IMG_4692

Heb je nog een ouder model MX box? Dan kan deze nog worden geüpdate naar Kodi 17. Let hierbij wel op het volgende:

 • Deze box zal met de Kodi 16 software niet werken op nieuwere 4K TV’s (bij Samsung wordt dat UHD TV genoemd). In dat geval werkt Kodi 15 op deze box het beste. Overige modellen van boxen werken verder prima op deze nieuwe TV’s
 • Het dynamische menu vergt wat meer van de Dual Core processor en de interface kan soms merkbaar trager overkomen.
 • Het geheugen kan door de leeftijd en veelvoudige gebruik slijtage hebben opgelopen. Een upgrade kan ervoor zorgen dat de box stuk gaat. Mocht dit type box problemen hebben met het niet meer opstarten dan is dit vaak de oorzaak. Een herinstallatie en update kan in het beste geval ervoor zorgen dat de box het weer even doet. Maar de problemen komen over het algemeen terug. In dat geval is het tijd om over een nieuwe box na te denken.

Box laten updaten

Als je een box bij MediaStax hebt gekocht en deze draait een oudere versie van de software dan kan je voor de prijs van 10 Euro een update krijgen. Deze update betreft een update naar Kodi 17, maar ook naar de laatste set van add-ons, zoals Neptune Rising en het nieuwe Featured menu.

 

Afhankelijk van:

 • het type box en type hardware erin (bepaald door datum van aanschaf in combinatie met MAC adres)
 • de versie van Kodi die op dit moment op de box draait (voor Kodi 15 en eerder, moet de update door MediaStax worden uitgevoerd).

kan de update zelf worden uitgevoerd aan de hand van instructies. In dit geval is de update gratis, maar onder eigen risico.

In het algemeen, omdat het om een gehele herinstallatie gaat, gaan de volgende zaken verloren op je box:

 • je verzameling van films en TV series die in de persoonlijke bibliotheek zijn geplaatst
 • favorieten die je hebt ingesteld
 • na aanschaf zelf geïnstalleerde add-ons en instellingen
 • maatwerk, bijvoorbeeld extra add-on pakketten (bijvoorbeeld voor Anime of Adult) of streaming zenderpakketten.
 • WiFi moet opnieuw worden ingesteld
 • koppelingen die gelegd zijn met Trakt, Real-Debrid moeten opnieuw worden aangelegd

Overigens, de nieuwe software ondersteund geen analoge output naar een oude TV. Met andere woorden, heb je een (oude) TV zonder HDMI of een TV met een resolutie lager dan 720P dan werkt de box niet meer op deze TV met de nieuwe software. Deze wordt alleen nog in XBMC 13 en lagere versies nog op de box ondersteund.

Wil je je MediaStax SmartTV een update geven naar Kodi 17? Vul dan het volgende formulier in:

 

Onderstaande info helpt bij het identificeren van het type box dat je hebt:

overview-mediastax-boxes-v2

3 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.