Kodi 16 (Jarvis) op nieuwe MediaStax SmartTV boxen

Dit bericht in inmiddels verouderd. MediaStax rolt tegenwoordig op nieuwe boxen Kodi 17 (Krypton) uit, inclusief een nieuw dynamisch menu. Meer details over de Kodi 17 software en configuratie op de MediaStax boxen is hier te vinden.

 

Nieuwe MediaStax Linux SmartTV boxen worden vanaf 26 september 2016 geleverd met de de laatste stabiele versie van Kodi, versie 16 (versienaam “Jarvis”). MediaStax heeft de configuratie, gebruikersinterface en add-on pakket geheel opnieuw opgebouwd en uitvoerig getest om er voor te zorgen dat men het maximale uit de boxen haalt. De volgende zaken zijn nieuw in deze vernieuwde software configuratie op de boxen:

Heb je interesse om je MediaStax box te updaten naar deze versie, lees hier verder voor de update procedure.

Dynamisch interface

exodus-menu

De navigatie van de items in het hoofdmenu is flink opgefrist en is nu verticaal in plaats van horizontaal. De gebruikersinterface veel dynamischer geworden. Er worden direct in het hoofdscherm de laatste films en TV series aangeboden bij de specifieke Exodus en SALTS pagina’s. Hierdoor ben je sneller uit bij de films en series die je wilt zien. Deze overzichten worden direct vanaf het internet opgehaald. Na het zien van een wacht icoontje komt dat de informatie tevoorschijn. Overigens, hoef je niet per menu te wachten totdat deze volledig geladen is. Je kan gerust door scrollen naar het volgende menu.

My Collection menu

my-collection-menu-with-trakt-2

In het hoofdmenu is het item “My Collection” nieuw. Vanuit hier kan je direct de box koppelen met je Trakt.tv account (aanrader!). Op de Trakt.tv website, of via een app, kan je aangeven welke films en series je op een later moment wilt zien. Je kan hier ook een collectie opbouwen van je favoriete films of series. Als je op My Collection drukt kan je direct je eigen verzameling content zien, zowel met behulp van Exodus of SALTS.

Makkelijker aan je Trakt.tv te koppelen

Deze slideshow vereist JavaScript.

De koppeling met je Trakt.tv account kan worden ingesteld met behulp van het tools icoon op het My Collection scherm. Hier leg je direct de koppeling tussen je Trakt.tv account en de Add-ons Exodus, SALTS en de Trakt verklikker. Hierdoor wordt direct aan Trakt doorgegeven wat je hebt gekeken.

Dynamische overzichten van wat je nog Trakt.tv te kijken hebt

Je vindt de volgende dynamische overzichten in het My Collection hoofdmenu:

 • My Trakt.tv Movie / TV Shows Watchlist
  my-trakt-movies-watchlistmy-trakt-tv-shows-watchlist
  Hier worden films en TV series uit je watchlist getoond. Een watchlist is je ‘nog te zien’ lijst. Zodra je aan een TV serie van je watchlist bent begonnen gaat deze uit je watchlist en in je collectie.

 

 • My Trakt.tv TV Show Progress
  my-trakt-tv-show-progress
  Hier worden de laatste, nog niet gekeken, afleveringen van je series getoond. Vanuit hier kan je direct beginnen aan je TV avond! De box vraagt bij Trakt.tv op bij welke aflevering je was gebleven van je TV series in je collectie. Het maakt niet uit of je meerdere boxen in huis hebt, dit overzicht is altijd up to date.

 

Vernieuwd aanbod bij menu item TV Channels

tv-channels-menu

Het menu item “TV Channels” biedt een nieuwe verzamelingen aan van:

 • Live Sports Add-ons
  Hier vind je de beste Add-ons van dit moment waarmee je sportzenders en live wedstrijden mee kan vinden
 • Live International TV Add-ons
  Hier vind je de beste Add-ons waarmee he live streams van diverse internationale TV stations op kan vinden, in het bijzonder Turkse-, Hindi- en Latino zenders.

 

Onder de motorkap

libreeleclogo

De versie van het Linux besturingssysteem op de box heeft ook een grote upgrade gehad. Het onderliggende besturingssysteem is veranderd van OpenElec naar LibreElec. LibreElec heeft namelijk een zeer actieve community van ontwikkelaars en komt hierdoor sneller met nieuwe versies, inclusief Kodi updates, dan de community van OpenElec.

De nieuwe software op de box zorgt ervoor dat de MXIII-G 2GB / 16GB box netjes op standby gaat als deze uit wordt gezet. Deze is weer via de powerknop op de afstandsbediening weer aan te zetten. Dit lost het probleem op dat sommige modellen boxen niet gemakkelijk uit te zetten waren.

De Movies en TV Shows menu’s uit de oude interface wordt niet meer standaard getoond in het hoofdmenu. MediaStax stuurt erop aan Trakt te gebruiken en niet meer gebruik te maken van de persoonlijke bibliotheek functie in Kodi. Deze persoonlijke bibliotheek is erg gericht op een video collectie die je bijvoorbeeld op je eigen harde schijf hebt opgebouwd en hebt gekoppeld op de box. Dit kan uiteraard nog steeds, als je dit doet dan komt automatisch de volgende nieuwe menu items tevoorschijn:

 • Movies (Local Library)
 • TV Shows (Local Library)

3 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.