KODI de nieuwe versie van XBMC op nieuwe boxen

kodilogo-blue

XBMC gaat na de laatste versie 13 (met versienaam Gotham) over op een nieuwe naam. Sinds versie 14 (met versienaam Helix) heet de software KODI. De reden van de naamswijziging is omdat XBMC oorspronkelijk stond voor XBox Media Center. Zoals de naam verklapt was de software van oorsprong ontwikkeld om op een aangepaste eerste versie van de XBox te draaien. Ondertussen is de software doorgegroeid tot een platform onafhankelijk software pakket. Het draait op verschillende hardware, zoals natuurlijk onze MediaStax boxen. Overigens, staat de naam KODI nergens voor, dus je hoeft niet je brein te breken over wat deze afkorting zou kunnen betekenen.

Vanaf 23 maart 2015 worden nieuwe boxen uitgerold met met KODI, versie 14 (Helix). Op het eerste gezicht is er niet veel verschil tussen XBMC en KODI. Er is echter veel onder de motorkap gesleuteld aan de software om het nog soepeler te laten lopen. Er zijn de nodige performance verbeteringen doorgevoerd op de nieuwe boxen die KODI draaien in vergelijking met XBMC. Met name rondom het afspelen en streamen van video en het bijwerken van je persoonlijke bibliotheek als je TV series en/of films hebt toegevoegd.

Verder heeft MediaStax naar aanleiding van deze KODI upgrade de eigen software configuratie vernieuwd. En na een grondige test fase is de software klaar om uit te rollen op nieuwe boxen. Het betreft vele kleine verbeteringen aan gebruiksinterface, maar ook het toevoegen van meer mogelijkheden, zoals:

  • bij TV series in je bibliotheek staat wanneer er een nieuwe aflevering komt
  • Movies25 vervangen door een nieuwe add-on van de makers van MashUp
  • Meer live TV mogelijkheden met zenders uit de hele wereld
  • Meer live sport
  • Meer muziek

Volg de ontwikkelingen op deze site. Alle nieuwe mogelijkheden zullen uitvoerig behandeld worden.

Update: vanaf 18 november 2015 worden de boxen geleverd met Kodi versie 15 (Isengard)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.