Ik krijg continu de melding Cache full als ik probeer te streamen

Krijg je vrijwel bij elke stream die je wil afspelen de melding “Cache full”. Dan kan er iets mis zijn met de instelling van hoe de box omgaat met het reserveren van intern geheugen om te bufferen.

Let wel, dat het wel eens voorkomt dat soms een stream niet lekker loopt en buffert. Soms is het heel erg druk op een bepaalde server en dat resulteert er dan in dat de geleverde streams van deze server aan de trage kant zijn. In extreme gevallen kan het voorkomen dat de betreffende server helemaal geen stream meer levert en soms wel tijdens het kijken. Dit geval levert op de box dan dezelfde melding. Er is dan in feite niets mis met het cache geheugen, maar deze standaard melding wordt getoond als de box te lang op antwoord moet wachten.

In dit geval kies dan een andere link uit. Soms loont het de moeite om geen HD stream te kiezen maar een HQ (High Quality), MQ (Medium Quality) of SD (Standard Definition) stream. Door steeds verbeterde compressie technieken valt het verschil in beeldkwaliteit relatief mee en evenaart het DVD kwaliteit. Zodra een video begint te bufferen raden we aan een andere afspeellink te proberen om verdere frustratie te voorkomen. Meer tips over hoe om te gaan met buffering is te vinden op dit artikel.

Service & Support

Let op! De onderstaande fix is alleen van toepassing voor boxen die voor 1 januari 2015 zijn verkocht! Voer het niet uit op een box die na deze periode is verkocht. Dit zou een stap achteruit zijn!

Voer alleen de volgende stappen uit als je echt bij elke stream de melding “Cache full” krijgt en je box is voor 1 januari 2015 gekocht. Dit duidt er dan op dat een bepaald bestand mist op de box. Deze is ietwat lastig te vervangen. Je hebt wel een PC nodig om het op te lossen.

Volg dan de volgende stappen op het bestand te plaatsen:

Op de box:

 • Ga in het hoofdmenu van KODI/XBMC naar rechts naar: Programs (klik er niet op)
 • Ga daaronder in het submenu naar: System info
 • Noteer hier het IP adres van de box (deze ziet er bijvoorbeeld uit als: 192.168.1.92)

Op de PC:

Stap 1: Download en pak XML bestand uit met instellingen

 • Download eerst dit bestand: advancedsettings.xml.zip
 • Pak hieruit het bestand: advancedsettings.xml
 • En plaats het op een plek waar je het later makkelijk terug kan vinden, bijvoorbeeld op het bureaublad

Stap 2: Verbind met de box en kopieer XML bestand

 • Open, op een Windows systeem, een verkenner scherm (dit kan via de toetscombinatie: Windows toets + E)
 • Toets hierin: \\[het IP adres van de box] Let op de richting van de backslashes!
 • Ga dan naar de folder: Userdata
 • kopieer het .xml bestand naar deze folder
 • Nadat het kopieren klaar is herstart de box

In het XML bestand zitten specifieke waarden voor de wijze waarop de buffering wordt afgehandeld. Deze waarden moeten verder niet aangepast worden, anders gaat het mis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.