Tip: Gebruik je smartphone of tablet als afstandsbediening

smart_phone

Je kan je Android mobiel/tablet of iPhone/iPad gebruiken als afstandsbediening voor je MediaStax SmartTV box. Voor een Android mobiel of tablet raad ik twee apps aan.

Voor Android smartphones en Android tablets

Android

Voor gebruikers van Android mobiele telefoons of tablets, zijn er erg goede ervaringen met de app Yatse, the XBMC / Kodi Remote. Zie hier voor een overzicht van de mogelijkheden hiermee:

Met deze kan je direct addons mee benaderen zoals Genesis. Als extra mogelijkheid krijg je in Android de mogelijkheid media direct vanaf je mobiel of tablet te streamen naar KODI/XBMC.

Ten tweede raden we deze Android app aan: Music Pump XBMC Remote
Zie onderstaande video met de uitgebreide mogelijkheden. Op het rechtergedeelte van de video ziet u hoe de app eruit ziet. Het linker gedeelte laat zien hoe XBMC erop reageert.

Voor iPhones en iPads

Apple-logo

Voor een iPhone en iPad raad ik aan deze app aan: Sybu for Kodi (dank je Michael voor de tip!). Deze komt kwa functionaliteit erg overeen met Yatse voor Android. Als alternatief kan je de Official XBMC remote app gebruiken. Deze echter is beperkter dan Syby for Kodi, je kan enkel films en TV series direct mee selecteren die je in je persoonlijke bibliotheek hebt toegevoegd.

Speciale aanrader: Wako (zowel voor Apple als Android)

wako-app-kodi

Voor deze app heb je wel een gratis Trakt account nodig. Op deze website kan je online je favoriete films en series bijhouden. Deze kan je direct benaderen via de Wako app. Dit biedt de snelste route naar het afspelen van video op je TV. Lees hierover meer over Wako hier.

 

Benodigd: IP adres van de box

Op een MediaStax box vind je deze op de volgende wijze

  • Ga in het hoofdmenu naar de pagina: Settings (klik er niet op)
  • Daar staat het IP adres in beeld (begint met 192.1.)
  • Noteer dit IP adres ergens voor later
Settings page including MediaStax Box Updater

Het is aan te raden de box in de router een vast IP adres te geven. Anders kan het voorkomen dat het IP adres van de box veranderd en hiermee de koppeling aan de Wako app telkens opnieuw gelegd moet worden. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je router wat elk apparaat heeft net wat andere instructies. Hiervoor moet je het MAC adres van de box gebruiken. Deze vind je bij: Settings > System Info > Network.

2 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.