Kan ik ook TV kanalen kijken op de box?

Live TV te kijken via betaalde MediaStax IPTV aansluiting

iptv_logo

Als je live TV wilt kijken, bijvoorbeeld voor live sport of (buitenlandse) TV zenders dan raden we aan naast een MediaStax box een betaalde IPTV aansluiting te nemen. Lees hier meer over het afnemen van een IPTV aansluiting.

Je krijgt dan een aansluiting voor een vaste periode (van 1, 3, 6 tot 12 maanden). En hoeft hierbij geen extra kabels te trekken of een schotel op het dak te plaatsen. De TV zenders komen via je internetverbinding binnen. Een MediaStax IPTV aansluiting activeer je eenvoudig op de box met je email adres als inlognaam en een code die je van ons krijgt. Er komt dan een nieuw “IPTV Channels” menu in het hoofdmenu te staan:

IPTV Ready

Deze aansluiting is te verlengen. Het verlengen gebeurt echter niet automatisch, de box zal je een melding geven als de einddatum in zicht is. Dus geen verassingen en je weet waar je aan toe bent (en een prima prijs!).

De IPTV functionaliteit levert een zeer volledig aanbod van Nederlandse en internationale zenders  Ook is er voor vrijwel alle landen in het aanbod programma gids informatie beschikbaar, zodat je kan zien wat er nu en straks op TV is.

Als extra bonus wordt het IPTV pakket geleverd met een rijk Video On Demand aanbod van duizenden films en honderden (internationale) TV series. Uniek voor SmartTV boxen is dat deze VOD bibliotheek dankzij de MediaStax software gemakkelijk doorzoekbaar is en rijke informatie aanbiedt over films en series, inclusief beschrijvingen, foto’s en trailers.

Kijk je alleen films en series, waarom zou je dat inclusief reclames doen?

Maar, als je een MediaStax SmartTV box langer hebt zal je ontdekken dat het kijken van TV kanalen erg ouderwets is. Waarom zou je nog lang wachten op een nieuwe aflevering van een TV serie? En waarom zou je zoveel reclameblokken moeten verduren? De box komt binnen een dag dat een TV aflevering in de VS is geweest met de betreffende aflevering. Je kan ook de box zodanig instellen dat je een abonnement kan nemen op een TV serie (natuurlijk gratis). Zodra er een aflevering beschikbaar is, wordt deze toegevoegd aan je persoonlijke bibliotheek.

Gratis TV kanalen kijken met Kodi in de praktijk niet mogelijk

Veel Kodi kastjes op de markt worden verkocht op basis van een verkooppraatje dat gratis TV kanalen kijken goed werkt. Dit kom je voornamelijk op Marktplaats tegen. Bij MediaStax doen we hier niet aan en bieden onze klanten een goed, stabiel en betrouwbare optie aan om Live TV kanalen te kijken.

Hoewel er voor het onderliggende software platform Kodi veel add-ons zijn die claimen dat ze live streaming zenders en live sport aanbieden, werken deze over in de praktijk erg slecht. De aangeboden gratis streams starten zelden op of zijn van zeer slechte kwaliteit. De oorzaak is dat deze streams van websites af worden gehaald die natuurlijk niet gediend zijn van het bekijken van de content via deze route. Ook worden de bronnen vaak gewisseld en offline gehaald vanwege juridische redenen. Met andere woorden de live streams worden sneller offline gehaald als ze online komen. De Kodi add-ons kunnen deze continue veranderingen niet bijhouden met updates. Kortom: gratis TV kanalen kijken met Kodi is niet op een betrouwbare manier mogelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.