Programmeer de afstandsbediening van de box

Word je gek van het gebruiken van meerdere afstandsbedieningen? Heb je de afstandsbediening van je TV en die van de box samen nodig om films en series te gebruiken? Heb je hierbij ook de afstandsbediening van je versterker nodig waar je (surround) geluid uit komt? Geen nood, MediaStax boxen worden geleverd met slimme afstandsbedieningen waardoor je voor het gebruiken van de box enkel één afstandsbediening nodig hebt.

Op de afstandsbediening van de MediaStax X96 Max Plus (en de vorige modellen X96 Max en X95 Pro) bevinden zich een aantal programmeerbare knoppen. Deze zijn te vinden bovenin in het kader “TV Control”. Deze knoppen kunnen functies van andere afstandsbedieningen leren, bijvoorbeeld van die van je TV of van je versterker. Dit maakt een avondje je favoriete films of series kijken nog prettiger, want je hebt maar één afstandsbediening nodig!

Deze knoppen programmeer je met behulp van de volgende eenvoudige instructies. Binnen 1 minuut heb je hiermee de afstandsbediening ingesteld:

  1. Druk op de SET knop voor ongeveer 10 seconden totdat het lampje op de afstandsbediening fel rood gaat schijnen. De ‘leermodus’ is hiermee geactiveerd.
  2. Druk op de knop die je wilt instellen (dat zijn enkel de knoppen in het TV Control kader: AV/TV, Power, VOL+, VOL-), het lampje zal knipperen
  3. Pak de afstandsbediening waarvan je een functie wilt overnemen (bijvoorbeeld de aan/uit knop van je TV of de volume knoppen van je versterker). Plaats deze zodat de ‘ogen’ van de afstandsbedieningen naar elkaar toe wijzen en ongeveer 1 cm van elkaar verwijderd zijn.
  4. Druk op de andere afstandsbediening op de knop die de box afstandsbediening wilt leren.
  5. Zodra de code is gedetecteerd zal het lampje snel knipperen en daarna gaat het weer fel branden. Hiermee wordt aangegeven dat de afstandsbediening de code heeft geleerd én dat de box klaar is om de volgende knop te leren.
  6. Herhaal het leerproces voor de overige knoppen (stap 2 tot en met 5), of als je klaar bent ga door naar de volgende stap.
  7. Druk nogmaals op de SET knop om de ‘leermodus’ te deactiveren

Het kan wel eens voorkomen dat de infrarood code niet goed is ontvangen. Indien een knop niet goed werkt, herhaal het het programmeren ervan. Dit lost in 9 van de 10 gevallen het euvel op.

Een vaak voorkomende instelling van deze knoppen zijn de volgende functies:

  • AV/TV: De Source knop op de TV afstandsbediening, zodat je de TV op het juiste HDMI ingang van de box kan instellen
  • Power: De Power knop van de TV
  • VOL+ / VOL-: De volume knoppen van de TV. Of alternatief, van de versterker waarop de TV is aangesloten indien je een surround sound setup hebt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.