Automatische updates kunnen weer aan, voor degene die de fix voor de continue herstarts hebben doorgevoerd

Specifiek voor degene die de fix voor het probleem met de continue herstarts hebben doorgevoerd, die op het eerdere bericht hierover staat beschreven, het onderstaande bericht.

Er is sinds laat in de avond van 19 maart een nieuwere versie van de hulp add-on URLResolver beschikbaar. Hierin is het probleem dat de herstarts veroorzaakt in verholpen. De automatische updates kunnen weer aan, zodat je weer de laatste versies van de geïnstalleerde add-ons automatisch krijgt. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

  • Ga in het hoofdmenu naar: Programs (klik er niet op)
  • Ga in het submenu daaronder naar: Add-on browser
  • Haal het linker uitschuif-menu naar voren door op de afstandsbediening op de linkerpijl te drukken
  • Ga naar: Auto updates, en stel deze in op de waarde: On
  • Vervolgens, reboot de box (ga in het hoofdmenu linksonderaan naar de powerknop icoon en selecteer: Reboot)

Laat vervolgens de box na het opstarten even 2 minuten met rust. De box zal dan de laatste updates binnen halen, waaronder de laatste, inmiddels goedwerkende, versie van URLResolver.

Wat nu als je automatische updates niet aanzet?

In dit geval kan het voorkomen dat SALTS en Exodus op den duur met steeds slechter aanbod van afspeellinks komt. Met name SALTS komt erg regelmatig met updates zodat deze op de beste manier kan zoeken. Ook andere add-ons zullen op den duur mogelijk minder gaan werken als deze niet regelmatig worden geupdate.

We snappen dat de schrik er in zit naar aanleiding van het probleem, maar deze situatie is hoogst uitzonderlijk. De add-ons worden vaak goed getest voordat ze worden vrijgegeven. In dit geval ging het om een ongelukkige samenloop van omstandigheden dat deze fout er toch door glipte.

Geen last van herstart probleem gehad?

Heb je geen last van het herstart probleem gehad, bijvoorbeeld omdat je de box niet aan hebt gehad tussen de avond van 18 en 19 maart, dan hoef je niets te doen. De box staat standaard goed ingesteld en zullen de add-ons zich automatisch updaten.

One comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.