Nieuw instapmodel box: de MXQ, de vervanger van de MX box

Het MX model wordt niet meer verkocht, het nieuwe en verbeterde MXQ model komt hiervoor in de plaats als instapmodel. Deze box is goed door een uitvoerig test traject gekomen en bevat uiteraard ook de door MediaStax op maat samengestelde Linux en Kodi software configuratie zodat de box optimaal werkt.

De MXQ box heeft een verbeterde S805 Quad Core processor. Deze levert betere prestaties vanwege het dubbele aantal processoren die het werk doen. De totale kloksnelheid van deze processor is echter wel hetzelfde als het vorige model (1,5 GHz). Ook blijft het werkgeheugen van 1 GB en het opslaggeheugen van 8 GB hetzelfde. De performance is hoger dan het oude MX model, maar ligt nog steeds onder die van het high-end MXII-G model. De prijs van het nieuwe MXQ model blijft gelijk aan het oudere MX model, namelijk: 90 Euro.

Technische verschillen

De verschillen in technische specificaties tussen de modellen zijn weergegeven in deze tabel:MediaStax vergelijk box modellen 2

Langere ondersteuning

Software ontwikkelaars zullen de Amlogic S805 processor, net zoals de S812 processor in de MXIII-G, langer ondersteunen dan processor in het vorige MX model. Dit betekent dat hier meer software updates in de toekomst voor uit komen. Denk hierbij aan nieuwere Linux en Kodi versies. Het oudere MX model zal op een gegeven moment niet meer geüpdate kunnen worden naar een nieuwere versie van Kodi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.