Tip: Voorkom een reset: Bij power off, eerst naar het hoofdmenu. Als mogelijk kies: Power off System

Het komt soms voor dat de software op de box zich reset naar de kale standaard instellingen. Alle addons zijn dan verdwenen en ook veel opties in het menu zijn niet meer aanwezig zoals Genesis. Het hoofdmenu ziet er dan als volgt uit:

image

Dit komt voor bij met name de Dual Core MX box. Mocht dit je overkomen zijn, geen nood volg de stappen om Kodi weer te herstellen onder de sectie support. Overigens, bij de nieuwste Quad Core MXIII-G box is dit niet van toepassing. Deze moet je gewoon via de rode power knop op afstandsbediening uitzetten, het softwarematig uitzetten leidt bij deze box tot een reboot van de box. Wil je deze box geheel uitzetten dan zal je 10 seconden op de knop bovenop de box moeten drukken.

De oorzaak van dit probleem bij de Dual Core boxen zit in het bestaan van ongelukkige momenten waarop de box wordt uitgezet via de rode power knop op de afstandsbediening. Dit is overigens de enige manier om de box uit te zetten, naast natuurlijk helemaal de stroom er af te halen. Op sommige momenten is de box data aan het wegschrijven zoals updates van addons. Als tijdens het schrijven van data de stroom er af gaat kan Kodi in de war raken.

Dit probleem schijnt grotendeels voorkomen te kunnen worden. Druk in het hoofdmenu op de aan/uit knop (rechts van het sterretje). Selecteer daar: Power Off System. De blauwe led van de box blijft dan echter aan staan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wacht even een paar seconden totdat je TV meldt dat er geen HDMI signaal meer is. Je kan dan met de rode power knop op de afstandsbediening de box helemaal afsluiten. Als je via deze methode de box uitzet voorkom je 100% een reset.

3 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.