Veelgestelde vragen: Is mijn TV geschikt?

Voor de beste resultaten is een Full HD TV nodig met HDMI aansluitingen. Het maakt niet uit of je al een Smart TV hebt. Deze box verbind je, net als een DVD speler via HDMI aan je TV. De functionaliteiten botsen niet met de Smart TV omdat het een apart apparaat is.

De internet aansluiting moet je overigens apart aansluiten. Sluit bij voorkeur de box met een internet kabel aan je router of modem (en niet via een internet kabel van je Smart TV naar de box!). Als het niet mogelijk is om de box via een kabel aan het internet aan te sluiten kan de box ook via wifi worden aangesloten. Maar dan duurt het wel wat langer voordat streams (films en TV series) starten en de verbinding is afhankelijk van het hebben van een goed signaal.

HDMI aansluiting op de TV

HDMI aansluiting op de TV

HD Ready TV’s / TV’s van voor 2010

Laat met weten als je een box aanschaft als je een HD Ready TV hebt! Er zijn problemen bekend bij bepaalde modellen van Panasonic HD ready TV’s van omstreeks 2008 met het full HD signaal. Ook kan het wel eens voorkomen bij een oudere HD TV, dat deze toch niet helemaal goed met het HD signaal kan omgaan. Dit is voorgekomen bij TV’s van voor 2010.

Hiervoor moet de box eerst zodanig worden ingesteld dat deze een 720p signaal levert (in plaats van een 1080p) anders levert dit een knipperend beeld op. Dit probleem ligt aan de kant van de TV die kan niet omgaan met het nieuwe HD format dat de box levert, maar gelukkig is er een oplossing mogelijk aan de kant van de box.

Beeldbuis TV’s

Oudere beeldbuis TV’s worden niet ondersteund. De box kan alleen via een HDMI kabel worden aangesloten. Zelfs in het zeldzame geval dat de TV een HDMI aansluiting heeft kan het beeld niet zodanig worden ingesteld dat alles goed leesbaar is op het oude scherm. Beeldbuis schermen hebben te lage resolutie. Dat komt erop neer dat deze beeldpunten te kort komt op het scherm om alle informatie te tonen.

Afstelmogelijkheden

Het kan zijn dat je het beeld na het aansluiten niet helemaal op het scherm past. Dit merk je aan de positie van de tijd rechtsboven het scherm. Als dit het geval is volg dan de instructies voor het beeld passend maken op je TV.

2 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.