Kodi 17 (Krypton) op nieuwe MediaStax SmartTV boxen

Kodi-17.6-Featured

Nieuwe MediaStax Linux SmartTV boxen worden vanaf 15 december 2017 geleverd met de de laatste stabiele versie van Kodi, versie 17.6 (versienaam “Krypton”). MediaStax heeft de configuratie, gebruikersinterface en add-on pakket geheel opnieuw opgebouwd en uitvoerig getest om er voor te zorgen dat men het maximale uit de boxen haalt. De volgende zaken zijn nieuw in deze vernieuwde software configuratie op de boxen:

Heb je interesse om je MediaStax box te updaten naar deze versie? Ga dan naar de software update pagina. Bepaal hier welk type box je hebt en welke versie van Kodi op je box draait. Vul vervolgens het aanmeld formulier onderaan de software update pagina in. Op basis van de ingevulde gegevens krijg je in de meeste gevallen de update instructies toegestuurd. Een uitzondering is de oude MX box, deze zal terug naar MediaStax moeten voor de update.

Update dynamisch interface

Deze slideshow vereist JavaScript.

Er worden direct in het hoofdscherm de laatste films en TV series aangeboden. Hierdoor ben je sneller uit bij de films en series die je wilt zien. Deze overzichten worden direct vanaf het internet opgehaald. Vanuit hier kan je direct content stream met behulp van de laatste, goed werkende add-ons op dit moment.

Nieuwe verzameling add-ons

De software is uitgerust met de laatste add-ons om video mee te streamen:

New_addon_mix

In het bijzonder:

 • Neptune Rising
  Aanrader! Waar bekende add-ons zoals Covenant en Elysium het inmiddels weer laten afweten aanbod van gratis streams, weet deze add-on nieuwe bronnen aan te boren. Neptune Rising tevens geïntegreerd in het Featured en het My Trakt menu. Je kan dus kiezen deze te gebruiken om je content mee te streamen.
 • Death Streams
  De opvolger van SALTS, zoekt grondig naar streams. Ook deze add-on is geïntegreerd in het Featured- en My Trakt menu.
 • FlixNet, ShowBox Arize, Genesis Reborn, Fantastic: varianten van Covenant/Exodus/Genesis maar onderhouden door andere ontwikkelaars.
 • Bob Unleashed: vind goede streams en browse door thema lijsten van films en series

Vanuit het Video add-ons menu heb je direct toegang tot de volgende mogelijkheden (van links naar rechts):

New_options_videoaddons_menu

 • Video add-on browser: Verken alle video add-ons op de box
 • Add-on browser (nieuw!): vanuit hier kan je nieuwe add-ons installeren
 • Video file browser: voor koppelen met videos op je netwerk- of USB schijf
 • Check for updates (nieuw!): forceer dat de box op zoek gaat naar updates (dit doet de box automatisch na opstarten overigens)

Ook is er een nieuwe verzameling muziek add-ons:

New_music_addon_mix

 • Jukebox Hero: speel video playlists af met clips
 • MP3 streams: weet vrijwel elke song te vinden
 • RadioTunes: Online radio, voor elk genre een eigen radio zender. Terug van weggeweest!

Nieuwe opties bij Settings

Je kan nu direct je Real-Debrid account instellen voor toegang tot meer streams van uitstekende kwaliteit. Zie hieronder hoe:

Deze slideshow vereist JavaScript.

De software komt nu standaard met een VPN mogelijkheid. Zie hieronder hoe eenvoudig je een VPN account op de box kan instellen, bijvoorbeeld een betaald account bij Private Internet Access (PIA).

Deze slideshow vereist JavaScript.

In het uitklapmenu in het Settings menu is nu ook een internet speed test beschikbaar:

Deze slideshow vereist JavaScript.

My Trakt menu (optioneel)

In het hoofdmenu kan je optioneel het My Trakt menu activeren. Vanuit hier kan je direct de box koppelen met je Trakt.tv account (aanrader!). Op de Trakt.tv website, of via een app, kan je aangeven welke films en series je op een later moment wilt zien. Je kan hier ook een collectie opbouwen van je favoriete films of series. Als je op My Trakt drukt kan je direct je eigen verzameling content zien. Deze kan je dan met je favoriete add-on afspelen, waaronder Neptune Rising.

Makkelijker aan je Trakt.tv te koppelen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na activitie van het My Trakt menu wordt er gevraagd een koppeling met je Trakt.tv account te maken. Ook is het aan te raden een koppeling te leggen met de Trakt verklikker. Hierdoor wordt direct aan Trakt doorgegeven wat je hebt gekeken. Deze setting is te vinden onder het tools icoon op het My Trakt scherm.

Dynamische overzichten in My Trakt menu

Je vindt de volgende dynamische overzichten in het My Trakt hoofdmenu:

 • My Trakt.tv Movie / TV Shows WatchlistTrakt_watchlist_widgetTrakt_tvshowwatchlist_widget
  Hier worden films en TV series uit je watchlist getoond. Een watchlist is je ‘nog te zien’ lijst. Zodra je aan een TV serie van je watchlist bent begonnen gaat deze uit je watchlist en in je collectie.
 • My Trakt.tv TV Show Progress
  Trakt_episodes_widget
  Hier worden de laatste, nog niet gekeken, afleveringen van je series getoond. Vanuit hier kan je direct beginnen aan je TV avond! De box vraagt bij Trakt.tv op bij welke aflevering je was gebleven van je TV series in je collectie. Het maakt niet uit of je meerdere boxen in huis hebt, dit overzicht is altijd up to date.

 

 Vernieuwd aanbod bij TV Channels menu

TVChannels_menu

Het TV Channels menu biedt een nieuwe verzamelingen aan van:

 • Live Sports Add-ons
  Hier vind je de beste Add-ons van dit moment waarmee je sportzenders en live wedstrijden mee kan vinden. Waaronder een weer werkende SportsDevil add-on.
 • Live International TV Add-ons
  Hier vind je de beste Add-ons waarmee he live streams van diverse internationale TV stations op kan vinden, in het bijzonder Turkse- en Latino zenders.

Onder de motorkap

libreeleclogo

De versie van het Linux besturingssysteem op de box heeft ook een grote upgrade gehad. Het onderliggende besturingssysteem LibreElec is geupgrade van versie 7 naar versie 8. LibreElec heeft overigens een zeer actieve community van ontwikkelaars, en eventuele bugs in het onderliggende besturingssysteem worden hierdoor vlot opgelost.

In Kodi 17 zijn verschillende zaken verbeterd. De software gaat nu beter met add-ons om en add-on laden iets sneller hierdoor. Ook zijn er wat zaken rond het afspelen van audio en video verbeterd waardoor het iets vlotter verloopt.

mxq_pro_wifi

De nieuwe software op de box zorgt ervoor dat de MXQ Pro de WiFi chip correct wordt benaderd. Hierdoor wordt er WiFi beschikbaar op modellen die dit eerst niet hadden en met een WiFi dongle moesten werken om draadloos internet te gebruiken. De WiFi dongle is met de nieuwe software niet meer nodig.

5 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.