OpenSubtitles inlog meldingen? Stel een andere ondertitel service in

opensubtitlesorgicon

Sinds begin december 2016 geeft de ondertitel service OpenSubtitles.org meldingen dat je moet inloggen. De volgende tekst is dan zichtbaar zodra de box op zoek gaat naar ondertitels (met behulp van de OpenSubtitles service) direct na het starten van video. Er worden dan ook geen ondertitels aangeboden:

Error searching for subtitles
Your opensubtitles.org username or password is empty or not valid

De reden dat OpenSubtitles dit doet is omdat ze meer willen inzetten op betaalde diensten. Dit proberen ze op verschillende manieren zoals verschillende soorten accounts (basis en premium) en reclame berichten in de ondertitels.

Een oplossing is natuurlijk om een account aan te maken bij de betreffende website en dit account vervolgens in te stellen in de settings van de OpenSubtitles Add-on. Deze settings zijn te benaderen via de Add-on browser in het System menu. Echter, dit is in principe niet nodig. Ook is de procedure om een inlog account aan te maken bij OpenSubtitles erg verwarrend en kan het voorkomen dat ze om een creditcard vragen wat een beetje dubieus is.

Oplossing: installeer de alternatieve versie van OpenSubtitles

Gelukkig kan je de onofficiële OpenSubtitles.org service installeren en gebruiken. Een nadeel van deze onofficiële versie van de OpenSubtitles service is dat je soms in de ondertitels reclame teksten ziet voorbij komen (onder andere naar aanbieders van Android TV boxen). Zie dit maar als de prijs van gratis ondertitels. Je voegt deze alternatieve OpenSubtitles service op de volgende wijze toe:

In Kodi 16 (als je MediaStax box een verticaal menu heeft):

 • Ga naar: Settings (klik er niet op)
 • Druk op het rechterpijltje op je afstandsbediening, selecteer: Add-on Browser
 • Selecteer: Install from repository

In Kodi 15 (als je MediaStax box een horizontaal menu heeft):

 • Ga naar: Programs (klik er niet op)
 • Ga in het submenu hieronder naar: Add-on Browser
 • Ga naar: Get Add-ons

Vervolgens:

 • Kies: All repositories
 • Ga in de lijst naar: Subtitles
 • Druk op: OpenSubtitles.org (Unofficial)
 • En selecteer: Install

Wijzigen van instelling standaard ondertitel service

Het is natuurlijk handig om de box zodanig in te stellen dat het standaard deze alternatieve ondertitel service gebruikt in plaats van die van OpenSubtitles.org. Je stelt dit in door de volgende instructies te volgen:

 • Ga naar: Settings (klik erop)
 • Vervolgens naar: Videos
 • Ga naar onder naar: Subtitles
 • Verander de setting onderaan voor: “Default TV show service” en “Default movie service” naar: OpenSubtitles.org (Unofficial), of een andere ondertitel provider, zie hieronder

 

Alternatief 1: gebruik Podnapisi.net

Wil je geen alternatieve ondertitel service installeren? Dan kan je telkens als de box op zoekt gaat naar ondertitels ook direct een andere ondertitel service selecteren, hiervoor raden we Podnapisi.net aan, die wordt standaard meegeleverd op MediaStax boxen.

podnapisinet

We raden hoe dan ook aan de instructies voor het wijzigen van de standaard ondertitel service hier boven volgen. Stel dan Podnapisi.net in als default in voor TV show- en movie service.

Alternatief 2: gebruik Subscene.com

De ondertitel service Subscene.com is ook een goed alternatief. Deze service vindt soms net iets meer Nederlandse ondertitels dan Podnapisi.net. Als deze je beter bevalt dan kan je dit deze service met behulp van de instructies hierboven instellen als standaard optie.

subsceneicon

We raden aan om eerst een tijd te experimenteren en op basis van je persoonlijke voorkeur een service te kiezen en in te stellen. Het is mogelijk om verschillende services in te stellen voor het zoeken van ondertitels voor films en TV series. Maar je kan natuurlijk maar één kiezen als service die standaard gebruikt wordt.

OpenSubtitles.org Add-on verwijderen

Ben je nooit van plan een account aan te maken voor OpenSubtitles? Dan kan je deze Add-on net goed verwijderen. Volg dan de volgende instructies om een Add-on te verwijderen.

Voor het oplossen van andere problemen rondom ondertiteling lees het artikel met oplossingen voor ondertitels op deze site.

2 comments

 1. Je kan gewoon gratis een account aanmaken via opensubtitles.org zonder creditcard zonder gegevens helemaal gratis.

  Typ in op Google OpenSubtitles.org dan zoek.
  Dan de eerste zoek resultaat daar staan een aantal links klik op register en volg de aanwijzingen binnen 5min heb je een account

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.