Kodi 15 (Isengard) op nieuwe MediaStax SmartTV boxen

Dit bericht in inmiddels verouderd. MediaStax rolt tegenwoordig op nieuwe boxen Kodi 17 (Krypton) uit, inclusief een nieuw dynamisch menu. Meer details over de Kodi 17 software en configuratie op de MediaStax boxen is hier te vinden.

 

Nieuwe MediaStax Linux SmartTV boxen worden sinds 18 november 2015 geleverd met de laatste versie van de Kodi software. Het gaat om de laatste stabiele versie, namelijk versie 15. Deze versie heeft de naam “Isengard” gekregen. MediaStax heeft voor deze nieuwe versie de configuratie en add-on pakket van de software geheel opnieuw opgebouwd en uitvoerig getest om er voor te zorgen dat men het maximale uit de boxen haalt.

Wat is nieuw?

Er is veel onder de motorkap veranderd waardoor de boxen soepeler als ooit draaien. Hij gaat ook iets zuiniger met het geheugen om, dat op zijn beurt de stabiliteit verder verhoogd. Het doorspoelen tijdens het afspelen van video is aangepast, je kan nu met een aanpasbare stapgrootte doorspoelen als je de pijltjesknoppen op je afstandsbediening gebruikt. De Add-on browser is ook veranderd en het is iets overzichtelijker geworden om een extra add-on te zoeken, aan te passen en te installeren. Verder zijn er vele andere kleine verbeteringen doorgevoerd.

Heb je een oudere versie?

De oudere versies van Kodi/XBMC blijven overigens werken. Er is geen directe noodzaak om een nieuwe versie van Kodi op de box te hebben. Een update van de versie van Kodi gaat niet automatisch. Vergelijk het maar van een update van Windows versie (bijvoorbeeld van Windows 8 naar 10). Je kan je versie van de Kodi software met de volgende stappen controleren:

  • Ga in het hoofdmenu naar rechts naar: Programs (klik er niet op)
  • In het submenu daaronder ga naar: System information
  • Rechtsonder is de exacte versie van de software af te lezen, bijvoorbeeld: XBMC 13.2 of Kodi 14.1

 

Box laten updaten

Als je een box bij MediaStax hebt gekocht en deze draait een oudere versie van de software dan kan je voor de prijs van 10 Euro een update krijgen. Deze update betreft een update naar Kodi 15.2, maar ook naar de laatste set van add-ons, zoals SALTS en Exodus en instellingen.

Omdat het om een gehele herinstallatie gaat, gaan de volgende zaken verloren op je box:

  • je verzameling van films en TV series die in de persoonlijke bibliotheek zijn geplaatst
  • favorieten die je hebt ingesteld
  • na aanschaf zelf geïnstalleerde add-ons en instellingen
  • maatwerk, bijvoorbeeld extra add-on pakketten (bijvoorbeeld voor Anime of Adult) of streaming zenderpakketten.

Overigens, de nieuwe software ondersteund de analoge output naar een oude TV niet meer. Met andere woorden, heb je een oude TV zonder HDMI of een TV met een resolutie lager dan 720P dan werkt de box niet meer op deze TV met de nieuwe software. Deze wordt alleen nog in XBMC 13 en lagere versies nog op de box ondersteund.

 

 

3 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.