Waarom staat er Android op de doos? Het is toch een Linux box?

De verpakking

De verpakking

Deze vraag krijgen we nog wel eens te horen van bezorgde klanten die net een box hebben aangeschaft. Geen zorgen, we hebben niet per ongeluk u de verkeerde box geleverd.

Het zit zo, de box komt uit de fabriek rollen met Android als besturingssoftware. De doos is de originele verpakking die bij de box zit. Echter, deze Android software draait eigenlijk niet stabiel en zorgt in de praktijk voor veel problemen, vooral in combinatie met KODI. Vandaar dat wij de box geheel herinstalleren met Linux software die geheel gericht is op KODI. Deze software haalt het maximale uit de box. Alles wat overbodig is, is er uit. Bijvoorbeeld, de Android software bevat onderdelen die enkel bedoeld is voor de mobiele telefoon, op een TV box heeft dit geen nut.

MediaStax proces

U kunt overigens meer informatie over de verschillen tussen de Android en Linux software op deze site vinden. Daarnaast is KODI door ons zodanig aangepast dat het werkelijk plug and play en fully loaded is. Dat wil zeggen, u hoeft niets meer te doen, afgezien van de box aan te sluiten en een film of je favoriete TV serie te selecteren om te kijken.

Kortom: u heeft een Linux box! Deze software hebben wij er namelijk naderhand op geïnstalleerd. De verpakking vermeld de oorspronkelijke, onaangepast versie van de box. Deze oorspronkelijke software was erg instabiel, dus daar mist u niets aan.

One comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.